Carnea roșie slabă face minuni în organism, chiar dacă procesul de digestie durează destul de mult. Printre avantaje se numără îmbunătățirea microbiotei intestinale, sănătatea inimii, dar și scădea colesterolului LDL.
Citește și: Carnea din România consumată ca un produs premium în străinătate. Este foarte sănătoasă şi are un preţ uriaş
Dacă este inclusă într-o dietă echilibrată și sănătoasă, carnea roșie slabă nu afectează negativ sănătatea intestinului sau a inimii, deci poate fi considerată o minune pentru digestie. Mai mult, în funcție de cum este preparată, aceasta poate fi benefică și pentru siluetă.
Dr. Campbell precizează că cei care deja consumă carne roșie slabă într-o dietă echilibrată, trebuie să fie consecvenți când vine vorba de alegerea alimentelor pentru a menține o stare generală bună de sănătate.
Carnea roșie este bogată în fier, dar conține și vitamine, minerale, esențiale pentru mai buna funcționare a organismului. Mulți români evită consumul de carne roșie tocmai pentru că se tem de efectele secundare, însă, dacă este consumată cu moderație, are numai beneficii, scrie Fanatik.ro.
Anul acesta, Paştele ortodox şi cel catolic sunt în aceeaşi zi, pe 20 aprilie. Şi deşi nu a început nici postul, unii românii au început deja să se pregătească pentru masa de Paşte.
În ferme, au apărut primii miei ce vor fi vânduţi în aprilie, iar clienţii au început să-şi „rezerve” mielul dorit. Spun că astfel le-ar plăti un preţ mai bun faţă de perioada sărbătorilor, când kilogramul de carne se vinde mult mai scump datorită cererii numeroase.
Unii dintre ei vor ajunge şi la 25 de kg până la Paşte. Cu toate acestea, sunt mulţi cei care vin la stână să arvunească deja mielul de Paşte, aici la sursă preţurile se mai negociază, scrie RomaniaTV.net.
Deocamdată, ciobanii estimează că un kilogram de carne viu va costa în jur de 20-25 de lei, respectiv 40-45 de lei kg de carne la carcasă.