Casă și teren la preț mic. Cei dornici să se mute de la oraș la sat, să respire un aer mai curat și să trăiască în liniște, au fost atrași de oferta specială postată pe un grup de vânzare a locuințelor dar, cum era de așteptat, criticile nu au întârziat să apară iar anunțul respectiv a provocat chiar furie posibililor cumpărători, arată bugetul.ro.
Terenul scos la vânzare are nu mai puțin de 18.000 de metri pătrați și este localizat într-un loc spectaculos din țara noastră. Cu toate acestea, oamenii interesați au fost revoltați când au citit întreg anunțul postat de vânzător.
În anunț se precizează că pe terenul întins de află și o mică locuință înconjurată de verdeață. Casa cu teren e departe de zgomot și aproape de natură,fiind situată chiar în munți.
Proprietatea din Apuseni – sat Criș, comuna Blăjeni – a fost scoasă la vânzare pentru doar 15.000 de euro!
Este vorba despre o casă bătrânească, fără vecini, pe deal, departe de zgomote si poluare, între păduri de fag, cu peisaj și livadă, dar aproape de șosea (150 de metri) și de râul Criș ( la 200 de metri, peste șosea).
„Proprietatea este compusă din:
1. Teren total: 18141 mp
2. Casă batraneasca din bârne de lemn (2 camere, antreu cu luminator, camara, pivnita)
3. Inca o fundatie (la câțiva m de casa) cu trepte de acces, suprafață de ~12-16 mp (ideala pt a construi o casuta A-frame sau foisor sau terasa )
4. Şura din bârne de lemn, suprafata 36mp, se prezinta decent (ce poate fi transformata cu putina imaginatie si mult efort íntr-o locuinta idilica) este situata intr-un luminis de 9812 mp de fâneaţă inconjurată complet pe toate laturile de padure de fag. Accesul la șură se face pe un drum ingust de caruțà, sau pe o poteca de la casă”, se precizează în anunțul de vânzare.
Citește și: O nouă obligație pentru românii care vând terenuri. Ce prevede legea tranzacțiilor în 2024
A existat însă un amănunt care i-a înfuriat pe mulți dintre cei interesați. Oricine ar vrea să vadă proprietatea trebuie să plătească o taxă de vizitare, cuprinsă între 50 și 150 de lei.
Valoarea este stabilită în funcție de mai multe condiții: fără ghid, cu ghid, deplasare cu mașină personală sau cu a ghidului.
„Vă mai inventați multe hățișuri să jupuiți lumea de bani? Nu știu vreun loc în lume unde să se perceapă taxă pe vizionare..asta dacă nu cumva ați deschis muzeu acolo”, a comentat cineva.
„Ceri bani pentru vizionare??? Tu ai toate țiglele pe casă?”, a scris un alt român revoltat.
Vânzătorul a reacționat și spune că vizionarea implică timp dar și costuri. Acesta se deplasează zeci de kilometri pentru a arăta tuturor celor interesați proprietatea din munți.
„În ultimii 5 ani am ajutat peste 40 de oameni simpli care nu se pricep la internet și nu au mașini sa se deplaseze sa își vândă casele de pe munți, sa isi găsească cumpăratori.. am dus oamenii și le-am arătat terenurile pe munți dedicând din timpul meu câte jumătate de zi la fiecare vizita, pentru mesaje, explicații telefonice, răspunsuri la întrebări, sfaturi despre acte… medieri…
Poate preferați sa luați aceste proprietati de la agenții imobiliare cu 5000 de euro în plus sau 10-30% comision..?
Ne deplasam 60 km pentru a arata aceasta proprietate… timp.. benzina.. publicitate..
E simplu sa judecați când credeți ca vizitarea proprietăților de pe munți este ca la oraș si nu știți cata muncă, costuri și timp implică tot procesul”, a explicat vânzătorul.
Vezi și: 2024 – an strategic pentru dezvoltatorii imobiliari. Cum se consolidează portofoliile de terenuri