Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât a ajuns să coste coliva la restaurant. Rețeta reinterpretată care atrage tot mai mulți clienți

23 Feb, 22:01 • Cornel Ghimeșan
Coliva, desertul făcut pentru pomenirea sufletelor celor răposați, a devenit un foarte popular în restaurantele din România.
Cât a ajuns să coste coliva la restaurant. Rețeta reinterpretată care atrage tot mai mulți clienți

Coliva se face din grâu fiert, arpacaș și nucă. Multe restaurante din țară au reinterpretat rețeta originală și au adăugat înghețată și tot felul de alte ingrediente.

Printre cele mai populare este coliva cu ciocolată. La un restaurant din Brașov coliva cu bomboane fondante a făcut furori. Clienții merg acolo special pentru a comanda acest desert, dar multora li se par cam mari prețurile.

Citește și Aparatul casnic care conţine aur de 22 de karate. Cei mai mulţi români îl aruncă la gunoi când se strică!

Cât a ajuns să coste coliva la restaurant

Un pahar de colivă la un restaurant din Brașov costă 22 de lei. Prețul din București e mai mare, 170 de grame de colivă costă 39 de lei.

Inspirați de ciocolata Dubai, care a reușit să devină printre cele mai cumpărate deserturi la nivel mondial, doi români s-au gândit să vină cu ceva nou pe piața din Scoția: ciocoliva. Alex și Dani, stabiliți în Glasgow, au vrut să facă un desert din colivă cu ciocolată cu care să dea lovitura.

”România, here we go! Ne întoarcem acasă cu Ciocoliva noastră! (…) Hai să facem un nou trend în lume și să cucerim mapamondul cu cel mai tare desert al românilor! Vă mulțumim enorm pentru suportul acordat și vă iubim din toată inima. Haidei să facem din Ciocoliva un nou trend în lume cu unul dintre cele mai bune dulciuri ale României. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă iubim atât de mult”, au transmis cei doi pe Facebook.

Citește și Semnal de alarmă pentru toți oamenii care beau cafeaua la ibric. Studiul care a fost făcut pe 260.000 de persoane

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult