Coliva se face din grâu fiert, arpacaș și nucă. Multe restaurante din țară au reinterpretat rețeta originală și au adăugat înghețată și tot felul de alte ingrediente.
Printre cele mai populare este coliva cu ciocolată. La un restaurant din Brașov coliva cu bomboane fondante a făcut furori. Clienții merg acolo special pentru a comanda acest desert, dar multora li se par cam mari prețurile.
Un pahar de colivă la un restaurant din Brașov costă 22 de lei. Prețul din București e mai mare, 170 de grame de colivă costă 39 de lei.
Inspirați de ciocolata Dubai, care a reușit să devină printre cele mai cumpărate deserturi la nivel mondial, doi români s-au gândit să vină cu ceva nou pe piața din Scoția: ciocoliva. Alex și Dani, stabiliți în Glasgow, au vrut să facă un desert din colivă cu ciocolată cu care să dea lovitura.
”România, here we go! Ne întoarcem acasă cu Ciocoliva noastră! (…) Hai să facem un nou trend în lume și să cucerim mapamondul cu cel mai tare desert al românilor! Vă mulțumim enorm pentru suportul acordat și vă iubim din toată inima. Haidei să facem din Ciocoliva un nou trend în lume cu unul dintre cele mai bune dulciuri ale României. Vă mulțumim tuturor pentru susținere și vă iubim atât de mult”, au transmis cei doi pe Facebook.