- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât câștigi la cules de căpșuni în România. „E anunțul perfect”

01 Jun, 21:38 • Cornel Ghimeșan
Un român caută personal, bărbați sau femei, pentru cules de căpșune în România. Bărbatul a spus inițial că oferă 500 de lei pe zi pentru cine-l ajută să culeagă căpșunile.
Cât câștigi la cules de căpșuni în România. E anunțul perfect

Ulterior, românul le-a spus tuturor doritorilor că pot să vină să culeagă căpșuni și că apoi le dă gratis. Locația este în satul Iugani, comuna Mircești, din județul Iași, față în față cu Castelul Negru.

„Ofer 500 de lei pe zi la cules de căpșuni, la fel ca anul trecut. O masă, un pachet de țigări și o bere la 12. Ăsta este anunțul perfect cu care îi poți face pe cei cu ajutor social să vină la cules de căpșuni.

Dar, de fapt, vă dau căpșuni pe gratis, uitați ce mari sunt! La fel ca anul trecut, locația este sat Iugani, în față la Castelul Negru, Route 85. Trebuie doar să veniți voi să vi le culegeți, încă sunt căpșuni aici pe plantația asta, chiar dacă are și buruiană, veniți să vă luați căpșuni. Vi le dau gatis, la fel ca anul trecut, doar veniți să le luați.

Eu nu mai am timp să mă ocup de ele, din cauză că nu găsesc forță de muncă să mă ajute la cules. Acesta este punctul de reper, distribuiți să vadă cât mai multă lume. Veniți acolo, intrați și luați-vă căpșuni fără să doriți, doar să le culegeți!”, a spus acesta pe TikTok.

@paul.ionut.tiposLa cules de căpșuni Căpșuni oferta perfectă suna cam așa♬ original sound – PAUL TIPOS

Citește și Cât costă fotografiile de la nuntă în 2024. Fotografii și-au majorat tarifele în acest an

Mulți români pleacă la cules de căpșuni în Italia sau Spania, în timp ce în România se caută în disperare căpșunari, dar, din păcate, fără succes.

În țara noastră, culesul de căpșuni e plătit cu 130 – 150 de ei pe zi. La final de lună, salariul unui căpșunar poate ajunge la 3.900 – 4.500 de lei pentru 30 de zile lucrate.

Cât se câștigă la cules de căpșuni în Spania

În Spania, românii plecați la cules de căpșuni sunt plătiți pe oră cu 8,10 euro, programul de lucru fiind de 7 – 10 euro. Românii pot să câștige pe lună până la 1.800 de euro.

O româncă a explicat ce înseamnă să ai un trai decent în Spania și la ce sume ajung cheltuielile.

„Depinde dacă ai copii, ce rate ai, să plătești 200€ cheltuieli, 400€ să lași în mercadona pe mâncare (pe principiul că noi, româncele, în general gătim mult) și îți mai rămân 400€ pentru una alta”, spune românca. Altcineva a oferit o informație legată de costurile pentru trei persoane, pe lună: „Familie de trei, mâncare 500-600€, curent, 150-200€, apă 80€ la 2-3 luni, asigurări private 50-80€ de persoană, pe lună”, a spus ea.

Citește și Jobul unde angajații primesc salarii de până la 15.000 de lei. Românii care vor să se angajeze nu au nevoie de studii superioare!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult