- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă cel mai scump vin din România. Nu este pentru toate buzunarele! „Este o simbioză perfectă între fruct și note fine de tabac”

06 Jul, 18:28 • Fundeanu Madalina
Cel mai scump vin din România are un preț greu de imaginat! Nu oricine își permite!
Cât costă cel mai scump vin din România. Nu este pentru toate buzunarele! „Este o simbioză perfectă între fruct și note fine de tabac”

Deși țara noastră nu este considerată un jucător important în domeniu, licorile autohtone se vând pe mii de lei. Cel mai scump vin din România are un preț exorbitant. Nu mulți sunt cei care își permit o astfel de băutură, conform Bugetul.ro.

Prețul exorbitand al celui mai scump vin din România

Un videoclip postat pe o celebră platformă de social media a generat un val de reacții printre utilizatori. Un specialist în domeniu a dezvăluit cum arată topul celor mai scumpe astfel de băuturi făcute chiar la noi în țară.

„Știai că avem vinuri de peste o mie de lei în România? Trei, probabil, cele mai scumpe din țară sunt: Uniq, ediție rară, de la Vinarte, Fetească neagră Fințești 8 de la 1000 de chipuri și Magma de la Gîrboiu”, a dezvăluit expertul în videoclipul postat pe rețelele sociale.

Astfel, s-a descoperit care este și cât costă cea mai scumpă licoare de struguri din România. Prima poziție în clasament este ocupată de 1000 de chipuri 8. Pe site-urile de specialitate, este prezentat ca fiind băutura „absolută”, un răsfăt potrivit meselor festive.

Ai mai putea citi: Cea mai scumpă bere din istoria Oktoberfest. Cât va costa o halbă la cel mai mare festival al berii din lume

vin românesc
vin românesc

„1000 de chipuri 8 este cel mai scump vin românesc. Vine din Dealu Mare, este facut din soiul Syrah si are o concentratie alcoolica de 16%, in stil Amarone. Se pretează la a fi facut cadou, daca vrem vinul absolut, sau la a fi consumat la o masa festivă.”

Prețul se ridică la așteptările pe care descrierea le creează. O sticlă ajunge să coste nu mai puțin de 1.450 de lei.

Locul al doilea al clasamentului este ocupat de Magma, un vin roșu sec produs de crama Gîrboiu. Cei care vor să se răsfețe cu această băutură trebuie să scoată din buzunar 995 de lei pentru o singură sticlă.

„Magma este un vin roșu obținut prin metoda “Appasimento” a deshidratării naturale în lădițe speciale a strugurilor de Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Syrah. După o presare lentă și o fermentare alcoolică pe o perioadă de 55 de zile, acesta a fost maturat în butoaie noi de stejar franțuzesc timp de trei ani.

Pentru a obține cel mai sofisticat rezultat, am acordat răbdarea cuvenită strugurilor care se îmbogățesc în procesul de uscare, așadar este puternic, aromat și rafinat. Cunoscută pentru realizarea băuturilor de tip “Amarone”, metoda deshidratării creează un echilibru sublim între zahărul rezidual, aciditate și copolența licorii.

Magma este definit de eleganță, fermitate și complexitate, o simbioză perfectă între fruct și note fine de tabac și piele.Este bucuria noastră să putem oferi o ediție limitată spectaculoasă, marca inovației și dedicării Crama Gîrboiu.”, este notat pe site-ul producătorului.

Vezi și: Piețele din România, lovite de scumpiri. În ce piață din București există cele mai mari prețuri