Aflat în Parcul Drumul Taberei, West Side Christmas Market i-a introdus din primul moment pe vizitatori în acea atmosferă festivă, cu luminițe strălucitoare, colinde, produse specifice acestei perioade, inclusiv clătita Dubai care i-a făcut curioși pe toți, focuri de artificii și decoruri sublime. În prima seară cei care au fost la târg s-au bucurat și de un concert al trupei Direcția 5. În zilele următoare vor cânta și alți artiști: vineri – Viorica Pintilier, sâmbătă – Fuego, duminică – Irina Sârbu.
Citește și S-au deschis târgurile de Crăciun din Cluj. Cât costă plăcinta și vinul fiert în 2024
Bucureștenii și alți vizitatori au fost foarte încântați de atmosfera de sărbătoare și târgul frumos decorat, însă pe unii dintre ei prețurile piperate nu i-au lăsat să se bucure mâncăruri, băuturi și de cumpărături.
Vedeta sezonului, vinul fiert, a ajuns să coste 15 lei / paharul în acest an. Și deserturile sunt destul de scumpe anul acesta. Spre exemplu, un kilogram de găluște cu prune costă 65 de lei / kilogram, plăcinta cu mere – 80 de lei / kilogram, o bucată de turtă dulce, în funcție de dimensiune, este 10, respectiv 20 de lei, un baton de ciocolată de casă – 10 lei, ruladă de ciocolată – 12 lei.
Clătitele sunt cele mai scumpe. Cele simple (cu Nutella, ciocolată albă, unt de arahide, miere) costă 25 de lei, iar cele care conțin și alte ingrediente sau fructe ajung la 30, respectiv 35 de lei. Cele mai scumpe sunt clătitele uriașe (40 de lei) și clătita uriașă Dubai (45 de lei).
O simplă porție de cartofi (250 de grame) cu sos la alegere costă 25 de lei, un hot-dog e 20 de lei, un cârnat cu cașcaval sau cârnat afumat țărănesc cu murături – 30 de lei. Cârnații semiafumați sunt 25 de lei.
100 de grame de șorici la târg costă 15 lei, slănina 15 lei, jumările și urechile de porc 20 de lei.
Micii vizitatori se pot bucura de o vizită în Căsuța lui Moș Crăciun, însă și acolo se plătește destul. Prețul pentru un adult și un copil este de 45 de lei, iar pentru un adult și doi copii – 70 de lei.
Citește și Burgerul Dubai, fița gastronomică a anului 2024. Cât a ajuns să coste în restaurantele din România