Cât costă criogenarea? Ce mai înstăriți europeni au posibilitatea de a fi congelați după moarte, astfel încât să poată fi reînviați în viitor – atunci când tehnologia va permite „minunea”, arată Daily Mail.
Oamenii se gândesc la viață veșnică și unii ar face orice pentru asta. Costul acestui vis care poate deveni realitate, peste ani, este de 170.000 de euro.
Pentru 63.000 de euro puteți să vă salvați creierul. Se întâmplă în primul laborator de crioconservare din Europa – „Tomorrow Bio”, o companie germană cu sute de clienți.
Criogenarea presupune înghețarea unui om care a decedat, recent, într-un mod care să îl conserve în viitor.
Corpul este răcit până la aproape 200de grade Celsius, iar susținătorii acestei conservări criogenice urmăresc să blocheze corpul uman în stază, exact așa cum era în momentul decesului. Astfel, peste ani, când tehnologia va evolua suficient de mult, decedatul ar putea fi readus la viață în siguranță și tratat ulterior pentru orice afecțiune care a dus la moartea sa.
Compania de crioconservare din Europa a fost înființată în urmă cu patru ani și declară că a congelat deja șase persoane dar și cinci animale de companie.
Alți peste 600 de oameni au plătit deja și își așteaptă acum șansa la o nouă viață după moarte.
Citește și: Certificat de viață în România. Cum poți pierde dreptul la pensie dacă nu depui documentul în 2024
Clientul este răcit treptat la -196°C (-320°F) pe o perioadă de 10 zile înainte de a fi coborât în noua lui casă – un recipient izolat în vid, de 3,20 m înălțime, umplut cu azot lichid.
Deoarece aceste containere nu au nevoie de electricitate pentru a rămâne la rece, compania spune că aceste corpuri criogenate pot fi păstrate pe termen nelimitat- atâta timp cât azotul lichid este ocazional completat.
În teorie, pacienții vor putea să aștepte sute de ani în grija companiei până când tehnologia va fi gata pentru ei.
În cazul în care Tomorrow Bio dă faliment, rămășițele sunt predate în grija unei alte organizații – Tomorrow Patient Care Foundation.
O echipă de cercetători americani a găsit un alt mod prin care să ofere oamenilor „nemurirea”. Acești cercetători susțin că au nevoie de multe date personale și pot crea o versiune virtuală a noastră cu care generațiile viitoare vor putea sta de vorbă.
Artur Sychov este creatorul instrumentului de realitate virtuală numit „live forever mode”.
Creatorul instrumentului de realitate virtuală spune că i-a venit ideea într-un moment sensibil din viața sa, mai precis atunci când tatăl lui s-a îmbolnăvit.
Artur Sychov a realizat că nu a petrecut destul timp cu tatăl său și așa a luat naștere tehnologia prin care oricine își poate crea acum o copie.
„Tatăl meu a fost diagnosticat cu cancer și boala progresa destul de repede. Am început să mă gândesc la cum ar putea realitatea virtuală să păstreze unele amintiri”, a declarat Artur Sychov.
Sistemul virtual stochează imagini, conversații dar și gesturi, plus multe alte date personale, într-un avatar.