- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă o masă la cherhanalele de pe litoral. Prețuri exorbitante în cele mai populare stațiuni

20 Jul, 10:29 • Cornel Ghimeșan
Românii pleacă mai degrabă în afara țării în concediu fiindcă prețurile nu sunt atât de piperate ca pe litoralul românesc. Iar cei care merg, totuși, la noi la mare pleacă de acolo îngroziți.
Cât costă o masă la cherhanalele de pe litoral. Prețuri exorbitante în cele mai populare stațiuni

Cât costă o masă la cherhanalele de pe litoral. Nu de puține ori auzim în ultima perioadă prieteni sau cunoștințe care au mers pe litoralul românesc și s-au întors fără bani. Totul a ajuns să fie foarte scump. Chiar și cherhanalele, unde până nu demult mergea oricine, cer acum sume colosale de bani pe preparatele din pește.

Cât costă o masă la cherhanalele de pe litoral. Un prânz sau o cină la astfel de restaurante cu specific pescăresc vă obligă să scoateți sume mari din buzunar. Cu toate că pescarii primesc sume infime pentru prada din Marea Neagră sau din Dunăre, cherhanalele se aruncă la prețuri complet nejustificate, iar turiștii fac față cu greu.

Citește și Ce li se întâmplă românilor care pleacă în concediu în Grecia. Tot mai mulți se plâng: „Așa se asigură că stai acolo și consumi sau cheltui cât mai mult”

Cât a ajuns să coste peștele la cherhanalele de pe litoral

Așadar, la o cherhana din Constanța, un platou cu pește la plită, din care pot mânca trei persoane, ajunge la 320 de lei. Un file de crap de Dunăre, pentru o persoană, este 55 de lei, iar un lufăr din Marea Neagră e 65 de lei.

Un alt preparat foarte popular sunt rapanele pe plită. Pentru 250 de grame ar trebui să plătești aproximativ 70 de lei. Tentaculele de caracatiță sunt nu mai puțin de 95 de lei.

Cherhanale sunt și în Vama Veche, dar prețurile nu diferă prea mult. Bibanul de mare la plită (100 de grame) este acum 19 lei, iar 100 de grame de chefal e 16 lei. La Năvodari, dacă aveți poftă să mâncați calcan, trebuie să știți că o singură porție e 105 lei, un preț uriaș, iar scrumbia la plită 65 de lei.

Nici șalăul nu se lasă mai prejos. O porție e 56 de lei, iar un somn sau un crap ajunge la 58 de lei.

Să nu uităm nici de hamsiile banale, pe care le mănâncă toată lumea. Acest produs banal a devenit un lux la noi pe litoral. Dacă anul trecut dădeați cam 10 – 15 lei pe 100 de grame de hamsii, acum costă 23 de lei. La Vama Veche e ceva complet neașteptat, o porție poate ajunge chiar și la 59 de lei.

Citește și Produsul Profi care îi face pe români să se grăbească în magazine. Costă doar 4,99 de lei, iar stocul e limitat

Nici restaurantele de tip autoservire nu mai sunt ce au fost. Pentru un prânz cu două feluri de mâncare și desert sunteți nevoiți să scoateți din buzunar 200 de lei.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult