- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât de sănătoasă e carnea pe grătar. Iată cum să gătești corect pentru a evita cancerul

05 May, 14:44 • Cornel Ghimeșan
A venit sezonul cald, ceea ce înseamnă că s-a dat drumul la grătare. Românii sunt fanii acestui obicei, însă este foarte important să știe că și-ar putea pune viața în pericol. Carnea gătită pe grătar ar putea să fie cancerigenă. Iată cum ar trebui gătită corect.
Cât de sănătoasă e carnea pe grătar. Iată cum să gătești corect pentru a evita cancerul

Cum să ne alegem carnea pe care o consumăm și cât de periculoasă devine atunci când o facem pe grătar. În această perioadă marcată de scumpiri, inevitabil avem tendința de a ne orienta către produsele care sunt mai accesibile din punct de vedere al costului. Totuși, aceasta poate să fie o sabie cu două tăișuri, pentru că produsele mai ieftine nu sunt întodeauna tocmai calitative.

Din acest motiv, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce cumpărăm din magazinele alimentare. Doctor Anca Hâncu a explicat cum putem să ne alegem produsele din magazin pentru a fi sănătoase și a oferit și o serie de explicații cu privire la carnea la grătar, care poate să devină cancerigenă, dacă nu este gătită cum trebuie.

Alte articole: Angajaţii din România vor primi mai puţine zile libere. Ce compensaţii pregăteşte Guvernul

„A venit perioada grătarelor, dar să fim puţin atenţi. Grătarul făcut pe cărbuni este periculos pentru că se dezvoltă nişte hidrocarburi ciclice, aromatice care sunt cancerigene.Să încercăm, pe cât se poate, să folosim grătarul electric, care încălzeşte treptat. La 200 de grade iese un grătar mai gustos şi nu are aceste dezavantaje. În momentul în care consumăm carne la grătar, trebuie să se asocieze şi legumele. Antioxidanţii din vegetale vor fi cei care vor putea contracara efectele negative ale producerii acestui tip de grătar.”, a explicat aceasta.

Cât de periculoasă este carnea

Aceasta a mai explicat că diferențe majore există și între tipurile de carne și că este foarte important să alternăm între carne albă și carne roșie, doarece fiecare sortiment aduce anumite beneficii.

„Totodată, contează carnea pentru că avem aici variantă de carne albă, carne roșie. Noi cunoaștem beneficiile cărnii în general. Aceasta ne aduce minerale, ne aduce fier, ajută la oxigenarea întregului organism, ne ajută la o bună circulație, ne aduce vitamina B, dar şi zinc. Prin urmare, un consum moderat de carne este absolut necesar.”, a mai explicat aceasta.

Modul în care decidem să preparăm carnea este extrem de important și poate avea impact major asupra propietăților pe care aceasta le are asupra noastră. Carnea la cuptor sau carnea gătită pe un grătar electric va fi cu mult mai sănătoasă decât o carne prăjită.

 „Pe lângă creșterea caloriilor, practic își dublează caloriile, dar se se adaugă grăsimile trans, care sunt cancerigene și foarte nesănătoase. Când vorbim de ouă, acestea indicat ar fi să consumăm ouă de ţară, de la găini crescute sănătos. Ar trebui să spunem că ouăle bio nu sunt acelaşi lucru cu ouăle de ţară. Este important cum este crescută o găină. Să stea cât mai mult în spaţiu liber, să aibă acces la lumină.”, a mai explicat Doctor Anca Hâncu

Aceasta a pus în discuție și un alt subiect controversat, respectiv „cât de mult îngrașă fructele. Aceasta a explicat că nu există o regulă general valabilă și că există un top al acestora.

„Cât despre fructe, foarte multă lume se teme oarecum de fructe pentru că ar îngrășa. Există și un top al fructelor, pentru că sunt și fructe care conțin și glucoză, nu numai fructoză. Ghidurile spun – Cinci porții de legume vegetale și fructe, adică trei de legume și două de fructe pe zi.

Porţia de fruct înseamnă un măr, o pară, o banană, nu cinci mere. Mâncând aşa, nici nu mai simţim nevoia să mâncăm prăjitură. Apropo de fructele în exces, dacă mâncăm cinci banane pe zi, fructoza nu este folosită pentru că va fi prea multă și se depune în ficat. Se formează treptat Ficatul gras, non-alcoolic.”, a subliniat aceasta pentru Antena 3.

Citește și: ATENȚIE, clienți! Hidroelectrica transmite facturile în mai din noiembrie 2022. Data până când se pot plăti restanțele

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...