- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât plătesc românii pentru o noapte de cazare la mare, în România

18 Aug, 13:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Care este prețul unei nopți de cazare la mare, în România. Care sunt prețurile care se regăsesc pe litoralul românesc?
Cât plătesc românii pentru o noapte de cazare la mare, în România

Fiind la jumătatea verii, tot mai mulți turiști își doresc să petreacă concediul la noi în țară, potrivit kanald.ro. Cât costă o noapte de cazare la mare, în țara noastră?

Te-ar putea interesa și: Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral

foto: cât costă o noapte de cazare la mare

Cât costă o noapte de cazare în plin sezon estival în stațiunile de la noi, la mare

Plajele Mării Negre sunt foarte populate în timpul sezonului estival, cei mai mulți români venind pe litoral pentru a se bucura de razele soareui și de valurile mării. Indiferent de perioada pe care o aleg să o petreacă pe plajele românești.

În Mamaia, una dintre stațiunile de lux de la malul mării, pentru un weekend, turiștii trebuie să scoată din buzunar cel puțin 250 de lei per noapte de cazare (la Complex Mamaia-Histria, spre exemplu). Este de menționat faptul că în acest preț nu sunt incluse alte facilități, cum ar fi micul dejun sau locul de parcare.

Costurile pot fi mult mai mari, dacă vorbim de Poeme Mamaia Retreat, unde, pentru o noapte de cazare, românii scot din buzunar 1500 de lei, preț în care este inclus și micul dejun. Este foarte probabil ca românii să nu frecventeze această stațiune de lux din pricina costurile mari. În comparație cu salariul minim pe economie, prețul pentru o noapte la acest retreat este mai mult decât jumătate, iar turiștii optează pentru variante mai accesibile.

La Costinești, cea mai ieftină cazare este de 180 de lei per noapte, stațiunea fiind renumită pentru faptul că este prietenoasă cu bugetele oamenilor. Cea mai scumpă cazare este la Complex Marin Costinești, 895 de lei/per noapte.

Eforie Nord este la fel de prietenoasă cu portofelele turiștilor, cea mai ieftină cazare fiind de 186 de lei per noapte, la Casa Vio, pentru o cameră triplă cu baie comună.

Pe de altă parte, în Olimp, cea mai ieftină cazare este de 415 lei, la Blaxy Residence E401.

Te-ar putea interesa și: Cât costă un sejur de 8 zile pe litoralul românesc în 2024. Un banal mic la Mamaia costă mai mult ca două călătorii cu metroul