- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât plătești pentru două feluri de mâncare în Năvodari. Rămâi șocat pentru banii pe care îi scoți din buzunar!

17 Aug, 18:41 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cât vei plăti pentru două feluri de mâncare pe litoralul românesc. Am rămas șocați când am văzut bonul fiscal.
Cât plătești pentru două feluri de mâncare în Năvodari. Rămâi șocat pentru banii pe care îi scoți din buzunar!

Vara la mare este relaxant, dar și costisitor. O investigație realizată de către dailybusiness.ro, arată cât plătesc românii pentru o porție de ciorbă și un fel principal de mâncare în Năvodari, în primele zile ale lunii august.

La tavernele de lângă plajă, unde alimentele sunt preparate proaspăt și cozile sunt lungi, turiștii pot servi de la ciorbe de văcuță, de burtă, de legume sau de pui, până la felurile principale cum sunt varza călită, pilaful de orez, fripturi de porc și de pui, tocăniță de cârnați și multe alte garnituri și feluri de mâncare.

Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste meniul zilei în Eforie Nord! Turiștii au fost șocați de diferențele de preț

foto: două feluri de mâncare preț/ sursa: arhiva personală

Cât plătești pentru două feluri de mâncare în Năvodari

Dailybusiness.ro a realizat o investigație pe plaja din Năvodari și a constatat că prețurile la tavernele „obișnuite” nu sunt exagerat de mari. Spre exemplu, așa cum vedeți în imaginile alăturate, o porție de ciorbă de burtă cu un ardei iute, o porție de pilaf de orez cu o bucată de pulpă de pui dezosată, alături de o salată de castraveți murați și o chiflă costă 57 de lei.

Surpriza a venit atunci când s-a constatat că alimentele sunt proaspete și sunt realizate cu gust.

foto: cocktail green apple, non-alcoolic

Totuși, pentru un cocktail non-alcoolic în pahar de plastic, pe plajă, vei plăti nu mai puțin de 20 de lei. Aceeași modalitate de prezentare a cocktailului, dar în varianta cu alcool, costă 35 de lei, un preț mult prea mare pentru calitatea produsului, dar și pentru modul de prezentare.

Pentru realizarea unui cocktail non-alcoolic Green Apple, în meniu este specificat că se folosește suc de mere verzi, 1 limetă și zahăr brun. Multe ingrediente lipsesc din rețeta originală, însă patronii nu se dezic de la prețurile mari pe care le cer pe un simplu pahar de suc cu zahăr adăugat.

Te-ar putea interesa și: Românii își golesc portofelele pentru minivacanța de Sf Maria Mare. Cât plătești pentru cele 4 zile libere