Nicolai Tand îi dă pe spate pe clienții restaurantului său cu tot felul de preparate care mai de care mai pretențioase. Totuși, celebrul bucătar nu a uitat nici de preparatele românești, pe care le prepară în special la pensiunea lui din Maramureș.
Cheful e atașat de locul în care s-a născut și îi place să se întoarcă acolo, în comuna Rozavlea, de câte ori are ocazia. A fost numit cetățean de onoare acolo și și-a deschis o pensiune, unde turiștii merg și se bucură de conexiunea cu natura. Concurentul de la Asia Express și soția și-au construit o pensiune fermecătoare în inima naturii, unde turiștii se pot bucura de liniște, relaxare și un peisaj sublim.
Pensiunea e micuță, are trei dormitoare și toate cele necesare. Meniul e absolut delicios și se bazază în mare parte pe preparate tradiționale. Printre produsele comandate cel mai des se numără mămăliguța cu brânză, care se servește la meniu, alături de supă și desert. Toate acestea costă 55 de lei.
„Mămăliguța cu brânză se vinde la meniu împreună cu o supă și cu un desert. Totul costă 55 de lei”, au spus câțiva apropiați ai lui Nicolai Tand.
Nicolai Tand a explicat recent cum prepară mămăligă cu brânză în straturi. Cheful a precizat că e foarte ușor de preparat și îmbină mai multe gusturi.
„Aveți nevoie de mălai, slănină, brânză de burduf și de cașcaval. Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare, se pune mălaiul în apa clocotită și se prepară mămăliga, apoi se trage slănina la tigaie. Separat, într-o tigaie mai înaltă, se pun, în straturi: brânză, cașcaval ras, puțină grăsime de la slănină prăjită și mămăligă. Peste tot, se mai pune slănină prăjită, după care se ține la cuptor, preț de zece minute”, a explicat Nicolai Tand.