Carnea de vită se ține la congelator în funcție de diverși factori, inclusiv temperatura congelatorului, tipul de carne și cum a fost ambalată carnea. Carnea de vită poate fi ținută la congelator pentru o perioadă mai lungă de timp.
Dacă vorbim de carne de vită tocată, poate fi ținută la congelator de la trei la patru luni.
În cazul bucăților mari de carne, cum fi bisetca sau friptura, ele pot fi ținute și mai mult timp la congelator, de la șase luni la un an.
Carnea de vită maturată e cea care poate fi păstrată cel mai mult timp la congelator, în general până la un an sau mai mult, însă totul depinde de condițiile de păstrare.
Ca să reziste mai mult, carnea trebuie depozitată în mod corect. Ea trebuie să fie ambalată într-un anume fel ca să prevină pierderea de umiditate și expunerea la aer. Ar trebui folosite ambalaje rezistente la abur și umiditate.
Congelatorul trebuie ținut în permanență la o temperatură constantă de 0 grade Fahrenheit (-18 grade Celsius) sau chiar mai scăzută. Ambalajele de carne trebuie etichetate și datate corect ca să știți exact când au fost congelate și cât le mai puteți ține.
Ca să dezgheți carnea de vită trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Dezghețarea la frigider e cea mai recomandată fiindcă în acest fel carnea e menținută la o temperatură constantă, lucru care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Poate să dureze în jur de 24 de ore pentru fiecare 1 – 2 kg de carne. Pentru o bucată medie de carne de vită e posibil să dureze mai mult, cam 1 – 2 zile ca să se dezghețe complet.
Cine are nevoie de dezghețare rapidă poate să apeleze la apă rece. Poate să dureze în jur de 30 de minute sau chiar câteva ore, în funcție de mărimea bucății de carne. Important e să țineți carnea ambalată ermetic, iar apa să o schimbați la fiecare jumătate de oră ca să se mențină rece.
Există cuptoare cu microunde care au opțiuni de dezghețare, așa că și această variantă poate fi folosită, doar că există și riscul să se gătească pe unele părți.