Sarmalele sunt un preparat tradițional nelipsit de pe masa de Crăciun, dar adesea după sărbători rămân cantități mari de mâncare neconsumată. Dacă te întrebi cât timp poți păstra sarmalele în congelator, află că există soluții care te ajută să te bucuri de gustul acestora mult timp după ce au trecut sărbătorile.
De Crăciun, românii pun pe masă cele mai bune preparate, printre care sarmale, piftie și salată de boeuf. Gospodinele pregătesc porții mari, iar după sărbători se trezesc cu multă mâncare rămasă neconsumată. Conform statisticilor, risipa alimentară în această perioadă crește cu aproximativ 30%. Pentru a nu arunca mâncarea, este esențial să știi cum să o depozitezi corect, conform Fanatik.
Citește și : Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Sarmalele pot fi păstrate în frigider maximum 5 zile după gătire, fără a-și pierde din gust. Este, însă, important să nu fie lăsate la temperatura camerei, deoarece căldura poate accelera procesul de alterare. Dacă le depozitezi corect, în recipiente închise ermetic, sarmalele pot să fie consumate fără probleme și nu răspândesc mirosuri neplăcute.
Totuși, dacă vrei să te bucuri de sarmale mai mult timp după Crăciun, îți recomandăm să le congelezi. Aceasta este metoda ideală pentru a le păstra o perioadă mai lungă, fără a-și pierde gustul sau calitățile.
Sarmalele crude rezistă în congelator între 3 și 4 luni, însă pentru un gust mai intens e bine să fie consumate cât mai repede. De asemenea, puține gospodine știu că și sarmalele fierte pot fi congelate și păstrate la congelator până la 10 luni, fără să își piardă aroma sau să se strice.
Citește și : Turta dulce care îți amintește de Crăciunul din copilărie. Ingredientul secret pe care să-l folosești
Deci, pentru a păstra sarmalele cât mai mult, este recomandat să le congelezi în porții mici, astfel că trebuie să le păstrezi în pungi speciale pentru congelator, sigilate ermetic. Aceste lucruri previn pătrunderea aerului și mențin gustul proaspăt, astfel că te vei putea bucura de sarmale și în lunile următoare, chiar și după Crăciun.