- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât valorează casa regretatului regizor Sergiu Nicolăescu. A trăit aici 83 de ani

03 Aug, 15:54 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cât valorează casa regretatului regizor Sergiu Nicolăescu. După decesul regizorului, soția sa, Dana Nicolaescu, a scos palatul la vânzare.
Cât valorează casa regretatului regizor Sergiu Nicolăescu. A trăit aici 83 de ani

Pe strada Muzeul Zambaccian nr. 19, se află o impresionantă reședință mediteraneană, proiectată în 1938 de arhitectul Gheorghe Simotta, care valorează o avere. Această clădire a fost locuința renumitului regizor Sergiu Nicolaescu, care a trăit aici până la moartea sa, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care Inside Out a devenit rapid filmul de animație cu cele mai mari încasări din istorie. A depășit pragul de 1 miliard de dolari

foto: Sergiu Nicolăescu

Casa acestuia este compusă din două etaje și o mansardă locuibilă, având câte un apartament de cinci camere pe fiecare nivel.

După decesul regizorului, soția sa, Dana Nicolaescu, a scos locuința la vânzare pentru aproape un milion de euro, acceptând și plata în bitcoin, care a creat o dispută juridică între Dana Nicolaescu și sora regizorului, Iolanda Nicolaescu, privind drepturile asupra imobilului.

Despre Sergiu Nicolăescu

Sergiu Nicolaescu, cunoscut pentru cariera sa prolifică în film, a fost implicat și în controverse legate de distrugerea patrimoniului cultural. În timpul filmărilor pentru „Noi, cei din linia întâi,” a folosit Mănăstirea Văcărești ca decor pentru scene de război, folosind aruncătoare de flăcări și tunuri.

Această decizie a condus la deteriorat mănăstirii (fiind una dintre cele mai valoroase ctitorii ortodoxe din Europa de Est). Ulterior, în anul 1985, în timpul regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu, frumoasa mănăstire a fost demolată.

Locuința sa ar costa o avere

După moartea lui regizorului, proprietatea de pe strada Muzeul Zambaccian a devenit subiect de dispută între soția lui și sora regretatului. Dana Nicolaescu a dorit să vândă imobilul, dar s-a confruntat cu obiecții legale din partea Iolandei, care a contestat dreptul de vânzare.

Acest conflict a adus multe alte discuții în cale, principalele concentrându-se pe problemele legate de moștenirea și drepturile de proprietate, evidențiind valoarea istorică și culturală a clădirii.

Chiar și așa, clădirea regizorului Sergiu Nicolaescu reprezintă un simbol imortal al controversei cinematografiei românești din timpurile care au apus.

Te-ar putea interesa și: Vești bune pentru români! Ce trebuie să știe cei care stau la casă. Cum se pot obține 30.000 de lei per locuință