- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât valorează cel mai scump tricou din lume. E o capsulă a istoriei sportului

22 Sep, 15:37 • Preda Silvia
Record. Un tricou a devenit, luna trecută, cel mai scump obiect de sport vândut vreodată. Zeci de milioane de euro au fost dați pentru un simbol!
Cât valorează cel mai scump tricou din lume. E o capsulă a istoriei sportului

Tricoul legendar al lui Babe Ruth a spart toate recordurile și a devenit cel mai scump obiect sportiv din lume. Acest tricou purtat de legendarul jucător de baseball Babe Ruth a fost vândut la o licitație cu peste 24 de milioane de dolari, scrie CNN.

Mai precis, Heritage Auctions din Dallas a scos tricoul la licitație și l-a vândut pentru 24.120.000 de dolari. Tricoul s-a vândut public pentru ultima dată în urmă cu aproape 20 de ani, valorând atunci aproape 1 milion de dolari.

Chris Ivy, directorul de licitații sportive al Heritage Auctions, a prezis că acest tricou special va stabili un record, câștigând peste 30 de milioane de dolari.

Tricoul purtat de Babe Ruth reprezintă o bucată din istoria sportului american, legată de unul dintre cele mai memorabile momente din lumea baseballului: celebrul „called shot” al lui Babe Ruth.

Momentul legendar a avut loc pe 1 octombrie 1932, în al treilea meci al World Series dintre New York Yankees și Chicago Cubs, pe stadionul Wrigley Field din Chicago. În timpul reprizei a cincea, Babe Ruth a arătat cu degetul spre centrul terenului, sugerând că va lovi un home run în acea direcție. Ruth a trimis apoi mingea exact în direcția indicată, devenind o legendă în lumea baseballului.

Povestea celui mai scump tricou din lume

Tricou vândut cu 24 de milioane de dolari
Tricou vândut cu peste 24 de milioane de dolari

Citește și: Cât costă un tricou cu Nadia Comăneci. Marele brand care le-a scos la vânzare

La câțiva ani după ce s-a retras din baseball în 1935, Ruth și-a oferit tricoul purtat în 1932, în timpul cunoscutului meci, unui prieten de golf din Florida.

Celebrul tricou a rămas în posesia acelei familii până în anii 1990, când un licitator sportiv a cumpărat tricoul, au transmis oficialii Heritage. Ulterior, tricoul a fost scos la licitație în 2005 pentru 940.000 de dolari și a rămas apoi într-o colecție privată.

În 2019, un alt tricou al lui Ruth, purtat în perioada 1928-1930, a fost vândut pentru peste 5 milioane de dolari în cadrul unei licitații organizate la stadionul Yankee.

Citește și: Suntem în continuare campionii europeni la scumpiri. România are iar cea mai mare inflație din UE