- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cătălin Scărlătescu, declarații neașteptate despre veniturile sale: „În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”

01 Nov, 22:10 • Bocioacă Bianca
Chef Cătălin Scărlătescu a intrat în bucătărie la vârsta de 22 ani, iar atunci a câștigat și primul salariu serios lucrând în acest domeniu.
Cătălin Scărlătescu, declarații neașteptate despre veniturile sale: „În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”

Invitat în cadrul podcastului lui Speak, „La fileu” , Cătălin Scărlătescu a vorbit despre primii bani pe care i-a câștigat în bucătărie. Se întâmpla în urmă cu aproape 30 de ani, pe cand avea doar 22 de ani, și câștiga o sumă destul de mare pentru aceea vreme.

„Nu știu ce înțelegi tu din bani. Fii atent. În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”, a declarat juratul „Chefi la cuțite”.

Cătălin Scărlătescu a explicat că de atunci, nu a scpzut această sumă, ba din contră, veniturile acestuia au crescut de-a lungul timpului.

Eu niciodată, din 1994, nu am coborât sub suma aia. Cu timpul, am crescut. Eu am muncit pe bani. Aveam vreo trei mașini atunci. Important este cu cine și pentru cine muncești.”, a declarat bucătarul.

Cum a realizat Cătălin Scărlătescu că își dorește să fie bucătar

Acum este unușl dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi din România, dar nu mulți știu că cea care l-a împins în această direcție a fost chiar bunica acestuia.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet.(…) Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a povestit Scărlătescu.

Ajuns la vârsta de 50 de ani, juratul a mărturisit că își dorea să aibă un nume mare în lumea gastronomie încă de la 16 ani, inițial începând cu munca de jos, acesta lucrând ca livrator la un hotel din Eforie Sud.

Citește și: Emma Răducanu a schimbat Dacia Sandero cu un Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet. Cât costă noua sa limuzină

Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam”, a mai dezvăluit acesta într-un alt interviu.

Cătălin Scărlătescu a muncit mult pentru a ajunge unde este acum. A lucrat în Italia, Gemania și apoi a plecat stewart pe vapor și a văzut peste 50 de țări.

„„M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Am făcut un curs de preparat peşte la Academia Gastronomică Kempinski din Berlin. Abia la Koln, am dat peste mentorul meu, Filippo Nisi, un sicilian care ţine de 25 de ani o cârciumă, într-un oraş cu peste 5.000 de restaurante. M-a angajat dupa ce mi-a zis să-i tai o ţelină, i-am taiat-o şi am aruncat-o în tigaie.

Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. (..) M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni”, a mai spus cheful.

Acum bucătarul se pregătește să deschidă propriul restaurant la care lucrează de luni bune și care se va numi X Chef by Cătălin Scărlătescu.

Scărlătescu e aproape de finalizarea lucrărilor și a postat mai multe imagini cu localul pe Tik tok. Se pare că acesta a pus accentul pe calitate, pentru ca cei care trec pragul restaurantului să trăiască o experiență culinară desăvârșită.

„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Le dau procente. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine”, a spus acesta.

Citește și: Cât costă în România o capră din rasa anglo-nubiană?! Prețul poate depăși 1.000 de euro! De ce fermierii le adoră și le vor în locul celor românești!

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Lovitură pentru români! Programul Casa Verde se transformă într-un coșmar financiar
Lovitură pentru români! Programul Casa Verde se transformă într-un coșmar financiar
România rămâne fără poliție! Personalul auxiliar, scos pe străzi pentru alegeri și Ziua Națională
România rămâne fără poliție! Personalul auxiliar, scos pe străzi pentru alegeri și Ziua Națională
Cum influențează ambalajele de calitate percepția clienților asupra produselor tale
Cum influențează ambalajele de calitate percepția clienților asupra produselor tale
Decizie ÎCCJ. Pensionarii nu vor primi niciun leu în plus! Hotărârea care schimbă totul
Decizie ÎCCJ. Pensionarii nu vor primi niciun leu în plus! Hotărârea care schimbă totul
Șoferii români, educați cu forța. Își pot pierde programările la RAR, dacă nu respectă o condiție esențială
Șoferii români, educați cu forța. Își pot pierde programările la RAR, dacă nu respectă o condiție ...
Concurență crescută la rezidențiat. 10.500 de absolvenți au concurat pentru 5.000 de locuri
Concurență crescută la rezidențiat. 10.500 de absolvenți au concurat pentru 5.000 de locuri
Programul Tomata 2025. Cum vor fi susținuți fermierii în următorul an
Programul Tomata 2025. Cum vor fi susținuți fermierii în următorul an
Câştigurile din criptomonede, scutite de impozitul de 10% pe venit 
Câştigurile din criptomonede, scutite de impozitul de 10% pe venit 
Câți bani câștigă membrii secțiilor de votare la alegerile prezidențiale și parlamentare 2024. Un președinte de secție ar putea primi chiar de două ori salariul minim net pe economie
Câți bani câștigă membrii secțiilor de votare la alegerile prezidențiale și parlamentare 2024. ...
Mierea de albine se scumpește. Nici experturile nu mai merg. România a pierdut trei poziții între statele UE, după o scădere a livrărilor cu peste 50%
Mierea de albine se scumpește. Nici experturile nu mai merg. România a pierdut trei poziții între ...
Exportul de ovine către țările tradiționale a fost reluat. 13.000 de oi au plecat deja spre Maroc, ciobanii speră să mai exporte încă 100.000 până la sfârșitul anului
Exportul de ovine către țările tradiționale a fost reluat. 13.000 de oi au plecat deja spre Maroc, ...
Goana după aur modernă. Ungaria depăşete România la rezervele de aur. Top 10 ţări cu depozite uriaşe
Goana după aur modernă. Ungaria depăşete România la rezervele de aur. Top 10 ţări cu depozite uriaşe
Criză de personal în spitalele din România. Pacienții lăsați de izbeliste într-o situație disperată!
Criză de personal în spitalele din România. Pacienții lăsați de izbeliste într-o situație disperată!
Zona din România care ar putea suferi un mare cutremur! Ce trebuie să știi
Zona din România care ar putea suferi un mare cutremur! Ce trebuie să știi
Marcel Ciolacu aruncă bomba înainte de alegeri: „Nu e o certitudine că voi intra în turul 2!”
Marcel Ciolacu aruncă bomba înainte de alegeri: „Nu e o certitudine că voi intra în turul 2!”
Marcel Ciolacu anunță data oficială a aderării la Schengen
Marcel Ciolacu anunță data oficială a aderării la Schengen
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt prezenți la altă dezbatere prezidențială
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt prezenți la altă dezbatere prezidențială
Cât costă fasolea, sarmalele sau vinul fiert la Târgul de Crăciun de la Craiova. Prețurile au explodat în ultimul an
Cât costă fasolea, sarmalele sau vinul fiert la Târgul de Crăciun de la Craiova. Prețurile au explodat ...