- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat sute de pet-uri, la pelerinajul Sfintei Parascheva.

15 Oct, 13:03 • Berbecar Ralph
În urma pelerinajului de la Sfânta Parascheva, de la Iași, enoriașii au lăsat în urma lor sute de doze și sticle de platic pe care fie le-au aruncat la gunoi, fie pe jos. O femeie care își crește singură copilul s-a hotărât să adune toat pet-urile lăsate de credincioși în urma lor, iar suma la care a ajuns a fost una spectaculoasă.
Câți bani a câștigat o femeie care a reciclat sute de pet-uri, la pelerinajul Sfintei Parascheva.

Pelerinajul Sfinei Cuvioase Parascheva, al miilor de credincioși de la Iași, a fost un prilej perfect pentru o mamă care își crește copilul din greu, să câștige niște bani într-un mod simplu, dar totodată extrem de apreciat, și anume, salvând mediul, scrie Gândul. Femeia a strâns absolut toate peturile lăsate în urma credincioșilor și le-a dus la centrele de reciclare, acolo unde a pimit garanția de 50 de bani pentru fiecare pet în parte.

Femeia care a reciclat peturile de la pelerijanul Sfintei Parascheva i-a asigurat hrană copilului ei

Cu ocazia pelerinajului de la Iași care a adunat peste 250.000 de credincioși pentru a se ruga la racla sfântă pentru sănătate și abundență financiară, o mamă disperată a început să adune sticlele de platic ale tuturor oamenilor care stăteau ore întregi la coadă, iar când plecau, lăsau deșeurile în urma lor. După ce a fugit de soțul violent, femeia a început să-și crească copilul singură, însă situația lor este în continuare una la fel de precară.

De câteva zile vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă. Am învățat să mă descurc singură toată viața, m-am despărțit de soț în urmă cu câțiva ani, e mai bine așa, deoarece aveam numai probleme cu el. Mi-am luat copilul și am plecat unde am găsit și eu să stau, însă nu am renunțat la el, nici nu am vrut să mă gândesc la asta”, a mărturisit aceasta, potrivit bzi.ro.

Citește și: Stareța unei mănăstiri a furat bijuterii și obiecte sacre de 80.000 de euro pentru a-și alimenta stilul de viață extravagant!

Câți bani a reușit să adune femeia care a adunat peturile timp de trei zile

Femeia a adunat circa 300 de sticle în fiecare zi a pelerinajului Sfinei Parascheva, ceea ce înseamnă că în urma garanției de 50 de bani/pet, în final ea a reușit să adune 180 de lei/zi. Se vehiculează că pe viitor, ambalajele vor trece de la o garanție de 50 de bani, la 1 leu.

„Decât să cerșesc sau să fur, am ales să strâng sticle. Am lucrat un timp la spălat vase și la făcut curățenie, doar că după ce am rămas singură, trebuia să am grijă de copil. Este și greu să mă angajez, deoarece am doar 4 clase, dar măcar aș fi învățat să scriu bine și să socotesc, așa m-aș fi putut angaja la un magazin. Pot să mă descurc, am alocația de la băiat, mai găsesc să merg la treabă uneori sau mai adun sticle. Păi, într-o zi, aici am reușit să strâng undeva la 300 și ceva de sticle, și așa, lumea le aruncă la gunoi”, a mai declarat femeia.

Citește și: Preţ carburanţi 15 octombrie 2024. O nouă scumpire la Petrom, a şasea din această lună