- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani a câștigat Selly cu Beach, Please! 2024. Festivalul a durat 5 zile

22 Sep, 11:32 • Preda Silvia
Selly a dat lovitura cu festivalul Beach, Please! 2024. Cea de-a treia ediție a festivalului a adus încasări de patru ori mai mari decât cea de anul trecut.
Câți bani a câștigat Selly cu Beach, Please! 2024. Festivalul a durat 5 zile

Selly a câștigat 20 de milioane de euro. Andrei Șelaru este de părere că aceste sume colosale sunt datorate numelor mari din muzica internațională, scrie cancan.ro. Scott, Yeat, Wiz Khalifa și mulți alții s-au aflat printre artiștii prezenți la festivalul Beach, Please! 2024.

Selly a declarat pentru Libertatea că festivalul a necesitat costuri de aproximativ 14 milioane de euro.

Dacă în 2023 am avut 12 artiști internaționali, anul acesta au fost peste 21, iar Travis Scott, headliner-ul nostru, este unul dintre cei mai scumpi artiști care au concertat vreodată în țara noastră. Aceste investiții majore s-au simțit și în revenue, încasările totale crescând de 4 ori față de ediția din 2023”, a spus Andrei Șelaru, conform profit.ro.

Festivalul a durat 5 zile. Cei mai mulți dintre cei prezenți la festival au avut abonament pe întreaga perioadă.

Beach, Please! 2024 s-a desfășurat pe un teren de 21 de hectare din nordul stațiunii Costinești.

Citește și: Cât costă o cameră la Costineşti pe perioada festivalului „Beach, Please!”. 93% din unităţile de cazare din staţiune sunt deja ocupate!

Headlinerul a fost esențial. 40% dintre participanți și-au cumpărat bilet după data de 22 aprilie, când a fost anunțat Travis Scott”, a mai declarat Selly.

72.000 de bilete au fost deja vândute pentru Beach, Please! 2025

Selly
Selly

Ne mândrim cu faptul că 72.000 persoane și-au cumpărat bilet fără ca line-up-ul să fie anunțat. Acest fapt demonstrează mai mult ca orice loialitatea și încrederea publicului în brandul Beach, Please!

Line-up-ul nostru de anul acesta a fost cu siguranță peste așteptările oamenilor și asta ne face să avem acest record absolut de pre-sale pentru 2025”, a mai adăugat el.

Selly: Am avut mii de participanți străini

Selly a declarat că anul viitor încasările vor crește la peste 30 de milioane și estimează că peste 50 de milioane de euro vor fi aduși în economia locală.

Când vine vorba de numărul de participanți, majoritatea festivalurilor din România raportează, de fapt, traficul – o cifră care rezultă din adunarea participanților din fiecare zi (participanți ziua 1 + participanți ziua 2 + …etc). Beach, Please! 2024 a înregistrat un trafic de 510.000 pe cele 5 zile de festival, iar numărul de participanți unici a fost de 133.000. Dintre aceștia, am avut peste 10.000 de participanți străini din țări precum Bulgaria, Ungaria, UK, Irlanda sau Republica Moldova”, a mai spus Selly.

Vezi și: Sumele de bani care se investesc în marile festivaluri din România. Untold e al treilea cel mai mare din lume