- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani poate câștiga un cerșetor român în Olanda. Un om al legii olandez, exasperat de conaționalii noștri: „Nu le daţi nimic!”

28 Apr, 20:10 • Adrian Popovici
Un polițișt din Olanda a dezvăluit că cerșetorii români din orașul său pot câștiga chiar și 1.000 de euro pe săptămână, mai mult decât câștigă un muncitor obișnuit din această țară.
Câți bani poate câștiga un cerșetor român în Olanda. Un om al legii olandez, exasperat de conaționalii noștri: „Nu le daţi nimic!”

Pe măsură ce legile din România au permis asta, tot mai mulți oameni din țara noastră au ales să emigreze în speranța că astfel ei și familiile lor rămase aici sau care au plecat cu ei vor avea un trai mai bun. Din nefericire, printre cei care au plecat peste graniță se numără și mulți cerșetor, prezența acestora pe străzile orașelor occidentale alimentând stereotipurile și atacurile xenofobe la adresa românilor. Cu toate acestea, mulți se întreabă cât poate câștiga un cerșetor într-un oraș din Olanda, notează Cancan.

Din nefericire, cerșetoria peste tot în lume este un fenomen cu adânci rădăcini istorice și în problemele economice din toate societățile, dar ceea ce îngrijorează autoritățile olandeze este profitul pe care cei care practică această activitate sau care exploatează astfel de persoane îl obțin. Potrivit unui polițist olandez din Haarlem, un oraș pitoresc situat la doar 20 de kilometri de Amsterdam, un cerșetor român poate strânge chiar și până la 1000 de euro pe săptămână din mila trecătorilor, explică un polițist. Această sumă impresionantă depășește adesea câștigurile unui muncitor olandez obișnuit.

“Vreau să atrag încă o dată atenţia asupra acestei situaţii, zilnic întâlnim cerşetori români în centrul oraşului. Acum sunt din nou doi, lucrează în grupuri. Sunt mai degrabă încăpăţânaţi decât disperaţi. Nu le daţi nimic! În afară de faptul că este ilegal, aceştia cauzează şi neplăceri considerabile. Din motive de confidenţialitate nu pot spune prea multe, dar majoritatea dintre ei sunt cunscouţi de poliţie. Veniturile lor ajung unori de la câteva sute la 1.000 de euro pe săptămână”, a declarat acesta.

Cerșetor. Foto: Unsplash
Cerșetor. Foto: Unsplash

Citește și: Cerșetoria, cea mai bine plătită „meserie” din România. Câți bani face un cerșetor într-o singură zi: „Lucrez 14 ore pe zi și nu câștig atât”

Cerșetorii din România, o problemă pentru Olanda

O parte din problema prezentă în creșterea acestui fenomen o reprezintă organizarea celor care apelează la mila trecătorilor în grupuri, o tactică care le sporește eficiența și veniturile. De asemenea, polițistul a subliniat că mulți dintre acești cerșetori sunt deja cunoscuți de autorități, sugerând că unele grupuri ar putea fi implicate în activități ilegale mai largi.

Aceste aspecte ridică întrebări cu privire la eficacitatea măsurilor de combatere acestui fenomen și la necesitatea unei abordări mai robuste din partea autorităților. Mai mult, este necesară o examinare mai profundă a factorilor care împing unii români să apeleze la această activitate ilegală în detrimentul muncii oneste și a integrării sociale în țara gazdă.

Pentru a pune capăt acestui fenomen și pentru a proteja integritatea comunităților locale, este nevoie de eforturi susținute din partea autorităților, precum și de conștientizarea publicului cu privire la consecințele cerșetoriei. În același timp, este important ca societatea să își continue eforturile de integrare a emigranților și de oferire a unor oportunități echitabile pentru toți cei care își caută un trai mai bun în țări ca Olanda.

Citește și: El este bărbatul care a făcut 900.000 de dolari doar din cerșetorie! În cât timp a reușit acesta să facă întreaga avere

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: