Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au anunţat, vineri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui factor poştal, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, conform News.ro.
Poștașul din Bucureşti a fost acuzat că şi-a însuşit peste 140.000 de lei și a jucat alți 90.000 de lei la jocuri de noroc, din banii destinați plății pensiilor. El ar fi falsificat semnătura a trei pensionari, pentru a fura banii respectivi.
„Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul P.G., în calitate de factor poştal – funcţionar public cu atribuţii de gestionar – în cadrul unui oficiu poştal din municipiul Bucureşti aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română SA. – societate comercială naţională de interes public cu capital majoritar de stat, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la data de 09.08.2023, în jurul orelor 10.00, şi-a însuşit suma de 141.960 lei, sumă pe care a primit-o în gestiune, în vederea distribuirii pensiilor către persoanele îndreptăţite şi a folosit-o în interes personal”, au afirmat procurorii.
Te-ar mai putea interesa și: Doi hoţi români au furat 80.000 de euro din mai multe bancomate din Franţa. „Metoda furculiţei” i-a şocat chiar şi pe poliţişti
Procurorii au mai menționat că poștașul a mers la o sală de jocuri de noroc din Sectorul 5 şi a jucat o parte din sumă la aparatele de jocuri de noroc. Prejudiciul produs a fost în valoare de 90.110 lei, din care factorul poştal a restituit suma de 51.850 lei.
Cu puțin timp în urmă, în perioada iulie-august 2023, poștașul a falsificat semnătura de primire a trei pensionari, dar și pentru o persoană care prestează munca de asistență social și și-a însușit acei bani.
„Totodată, în perioada iulie-august 2023, inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie, pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum şi semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestaţii asistenţă socială – alocaţie ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023, după care a folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparenţa că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale, deşi în realitate îşi însuşise banii în scop personal”, transmite sursa citată.
Citește și alte știri: Lucrurile pe care milionarii nu-și cheltuie banii. Regulile de care țin mereu cont