- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce afaceri are Mihai Bobonete. Actorul din Las Fierbinți face o avere din firmele sale

25 May, 20:52 • Claudia Simion
Mihai Bobonete e un actor foarte apreciat, dar puțini știu că juratul de la "Românii au Talent" a dat lovitura și în afaceri.
Ce afaceri are Mihai Bobonete. Actorul din Las Fierbinți face o avere din firmele sale

Mihai Bobonete a devenit celebru în special datorită rolului său din „Las Fierinți”, unde îl interpretează pe Bobiță. Actorul face stand-up, joacă la teatru, dar și în seriale tv și filme.

Pe lângă actorie, Mihai Bobonete a intrat și în lumea afacerilor. Comediantul a făcut tot ce a ținut de el ca să-și împlinească visul și i-a și reușit.  Are patru afaceri la activ, care îi aduc venituri uriașe lună de lună.

Firmele lui Bobonete îi aduc profituri considerabile. Una dintre ele este Comedy Boys, firmă cu care actorul a avut un profit net, în 2022, de 814.417 lei. În același an, a avut o cifră de afaceri de 1.115.317 lei. Profitul e împărțit cu actorul Adrian Văncică, colegul său din Las Fierbinți. O altă firmă este Da Bravo Bro, care a avut o cifră de afaceri de 1.461.720 de lei în 2022 și un profit net de 1.188.861 de lei.

De asemenea, actorul mai e implicat și două companii, Cetățeni Particulari și Improvshow Entertainment. Prima firmă a făcut un profit de peste 40.000 de lei, iar a doua are cifra de afaceri 0.

Juratul de la „Românii au Talent” obținea, în 2022, din cele patru companii ale sale o sumă mai mare decât ar putea obține un român obișnuit într-un an. Cu o parte din banii câștigați, actorul și-a cumpărat o proprietate departe de România, în sudul Spaniei, pe Costa del Sol.

Citește și Bilete de avion către Salonic de la 600 de lei. Ce opțiuni au cei care vor să călătorească fără griji în Grecia

Bobonete, alături de soție și de cei doi copii, au făcut multe vacanțe acolo, iar în cele din urmă actorul a și cumpărat o casă în acea zonă. Nu doar el și-a cumpărat o locuință în Costa del Sol, ci și Mihai Mărgineanu, colegul lui din serial.

Zona din Spania unde și-a cumpărat Bobonete locuință nu e chiar accesibilă pentru oricine, din punct de vedere financiar. Prețurile pornesc de la 170.000 de euro și pot ajunge până la 700.000 de euro.

Ce studii are Mihai Bobonete

Deși e actor și acum putem spune că și afacerist, Mihai Bobonete nu are diplomă pentru niciunul dintre aceste domenii. A făcut patru ani la Facultatea de Electrotehnică, la care a renunțat la un moment dat, după ce a intrat la Actorie.

“Singurul om care m-a îndemnat a fost Octavian Strunilă, care este și nașul meu. Iar lui i-a venit ideea asta nebunească atunci când eram la Costinești. Băusem toată noaptea și dimineața a zis: „Nu vrei să te faci actor?”. Eram deja anul al patrulea la Electrotehnică, la Craiova și am renunțat și am venit la București brusc. A fost o decizie de moment. M-am pregătit pentru admitere cu Strunilă, el m-a învățat bine monologuri, o poezie, două și cam aia a fost. Am intrat din prima, da”, a povestit Mihai Bobonete pentru Libertatea.

Ulterior, după un an și jumătate a renunțat și la Facultatea de Actorie, dar tot a reușit să-și împlinească visul de a deveni actor. Bobonete spune că această meserie de fură.

“Nici facultatea nu m-a plăcut pe mine, nici eu nu am plăcut-o pe ea. S-a întâmplat și la Electrotehnică. Deci eu am liceul la bază, nu mă laud cu asta, dar așa s-a întâmplat. Și a trebuit să fur trucuri de la colegi care au făcut școli, m-am inspirat, dar am și talent. Eu nu am terminat Actoria, am făcut un an și am plecat. Nu sunt legitimat de nici un fel. Cred că a fost o neînțelegere din ambele părți”, a mai dezvăluit, pentru Libertatea, Mihai Bobonete.

Citește și Cum se va calcula salariul minim. Ministerul Muncii, anunț de ultimă oră pentru românii care se tem că vor avea venituri mai mici