- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce alimente recomandă Mihaela Bilic pe timpul verii. Sunt sănătoase și ajută organismul să facă față mai ușor căldurii

03 Aug, 19:45 • Cornel Ghimeșan
Apetitul fiecărei persoane se schimbă foarte mult vara și tocmai de aceea e important ca, în sezonul estival, să dacem modificări în ceea ce privește alimentația.
Ce alimente recomandă Mihaela Bilic pe timpul verii. Sunt sănătoase și ajută organismul să facă față mai ușor căldurii

Ce alimente recomandă Mihaela Bilic pe timpul verii. În primul rând, fiind atât de cald, organismul nostru nu mai poate suporta orice fel de alimente. În al doilea rând, căldura face ca statul în bucătărie să fie infernal, motiv pentru care mulți nu mai vor să gătească în această perioadă.

Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt cele două alimente pe care le recomandă a fi consumate pe timp de vară. Sunt sănătoase și ajută organismul să facă față mai ușor căldurii.

Citește și Reduceri masive la cazările din Grecia. Prețurile sunt mai mici cu 75% față de cele de anul trecut

Ce alimente recomandă Mihaela Bilic pe timpul verii

Nutriționista spune că trebuie să evităm sosurile grele, dar și prăjelile, tocăturile sau afumăturile. Măncărurile rele nu sunt procesate prea bine în sezonul cald. Ele trebuie înlocuite cu unele mai ușoare, cu produse de sezon, mai sănătoase. Mihaela Bilic recomandă legumele de sezon și uleiul de pește fiindcă neutralizează inflamația.

„Meniu de vară. Pe timpul verii este recomandat să mâncăm mai multe legume și mai puține grăsimi. Atenție însă, grăsimea de pește nu trebuie redusă, ci din contră, consumată zilnic. Din simplul motiv că trebuie să neutralizăm inflamația și oxidarea produse de soare. Iar Omega-3 din uleiul de pește și vitamina D naturală, plus fitonutrienții din legume chiar fac asta!

Organismul uman nu poate sintetiza acizii grași Omega-3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire. Legume și ulei de pește, ăsta pare a fi secretul sănătății!”, a declarat Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Nutriționista a mai venit cu o serie de recomandări pentru această perioadă.

„Simplu și gustos. Când afară e caniculă și apetitul nostru se schimbă – avem poftă de preparate dietetice, de multe legume și deserturi parfumate. Vara e sezonul în care e ușor să reducem aportul de zahăr și grăsimi din simplu motiv că centrul foamei e inhibat de căldură. Vara se simplifică gătitul – adio prăjeli și sosuri grele, la revedere tocături și afumături, e timpul pentru salate și preparate gătite rapid sau consumate crude.

Pe caniculă sunt recomandate supele de legume consumate reci, produsele lactate fermentate (sana, kefir), peștele și carnea la grătar, iar ca desert înghețata și fructele proaspete. Ce ați zice de un meniu 100% nepreparat termic? Chiar se poate să ne hrănim sănătos fără să aprindem aragazul!

Iată câteva idei: gazpacho de roșii, salată de roșii cu brânză, carpaccio de pește după moda mediteraneană, sushi și sashimi după moda japoneză și tiramisu ca desert- niciunul nu are nevoie de flacără.

Tot o combinație delicioasă de vară sunt ardeii copți cu brânză și roșii, adică “piperchi” cum îi zic machedonii din Dobrogea. Iar pentru salata de vinete românească, vă recomand o variantă mai dietetică, inspirată din bucătăria libaneză.

Nu am uitat de desert! Dacă doriți un preparat care să combine fructele de sezon cu pofta de clătite, francezii l-au numit clafoutis. Și tot dietetic din ouă și lapte avem laptele de pasăre, răsfățul copilăriei noastre”, a adăugat Mihaela Bilic.

Citește și Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult