- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce conține șunca Pikok, cumpărată de mulți clienți Lidl. Are ingrediente de care mulți nu aveau habar

06 Oct, 21:19 • Cornel Ghimeșan
Lidl România are o mulțime de clienți fideli, care merg acolo pentru produsele de calitate și la prețuri foarte mici.
Ce conține șunca Pikok, cumpărată de mulți clienți Lidl. Are ingrediente de care mulți nu aveau habar

Șunca Pikok se numără printre cele mai apreciate și căutate produse din magazinele Lidl România. Mulți o consumă la micul dejun sau pe post de gustare luată pe fugă.

Cei care consumă șunca Pikok sau alte mezeluri nu știu exact ce ingrediente conțin și care sunt riscurile.

Marii producători le pun la dispoziție cumpărătorilor o gamă variată de mezeluri, însă nu mulți sunt cei care se interesează exact de ingredientele pe care le conțin.

Un utilizator de Tik Tok a folosit recent aplicația NutriSmart pentru a afla exact ce conține șunca Pikok de la Lidl pe care o consumă frecvent. Tânărul a scanat eticheta produsului și în acest fel a aflat care sunt ingredientele nocive și cele mai puțin nocive din aliment.

Citește și Auchan în alertă! Ce s-a întâmplat cu un produs infectat cu bacterii?

Ce conține șunca Pikok de la Lidl

”Am pimit o sugestie să scanez și această șuncă, de la acest producător. Sunt doi aditivi: unul cu verde: E 300 (adică inofensiv pentru sănătate) și unul cu roșu: E 250 (periculos pentru sănătate, potențial cancerigen). Scorul produsului este de 7,8.

Ingrediente: pulpă de porc, apă, sare, amidon de cartofi, condimente, extracte de condimente, proteină animală de porc, acid ascorbic, arome, nitrit de sodiu, fibre de citrice

E250 este legat de formarea de nitrozamine, compuși cancerigeni care se formează atunci când nitriții interacționează cu aminele din alimentele procesate. Consumul regulat de carne procesată tratată cu nitriți crește riscul de cancer colorectal și alte forme de cancer. Organizații precum IARC au clasificat carnea procesată cu nitriți ca fiind cancerigenă pentru oameni.

Expunerea la niveluri mari de nitrit de sodiu poate provoca methemoglobinemie, o afecțiune gravă în care sângele nu mai poate transporta eficient oxigenul. Consumul frecvent de alimente procesate care conțin nitriți, cum ar fi baconul și cârnații, poate duce la un dezechilibru alimentar și crește riscul de boli cronice, inclusiv afecțiuni cardiovasculare și obezitate.

Poziția zahărului în lista de ingrediente este una superioară, ceea ce înseamnă că produsul conține o cantitate mare de zahăr.
Acest produs conține aditivi cu risc mediu, care pot avea efecte negative asupra sănătății și special în cantități mari.
Încercați să eliminați consumul acestui tip de produse și să alegeți opțiuni mai sănătoase atunci când este posibil”, se arată în postarea tânărului.

Citește și Permise de călătorie gratuite pentru tinerii care vor să se plimbe prin Europa. Cum pot fi obținute

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult