- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce diferențe de prețuri sunt între România și Elveția. Produsele cumpărate de o româncă de la un supermarket cu 250 de lei

13 Oct, 23:15 • Cornel Ghimeșan
Românii plecați în străinătate le arată prietenilor și rudelor rămase în țară cum e viața acolo și ce sume sunt necesare pentru a avea un trai decent.
Ce diferențe de prețuri sunt între România și Elveția. Produsele cumpărate de o româncă de la un supermarket cu 250 de lei

Recent, Anda Rotta, o româncă stabilită în Elveția, a făcut un clip vidoe pentru a le arăta tuturor ce poate să cumpere din supermarket cu doar 250 de lei. Multora nu le-a venit să creadă când au văzut rezultatul experimentului.

Citește și Marcel Boloș anunță noi stimulente fiscale. „Le vor permite să investească”

Anda trăiește în Elveția de mai mulți ani, iar traiul acolo nu e deloc ieftin. Tânăra a postat un clip video pe Tik Tok care a devenit viral, după ce le-a arătat tuturor ce a cumpărat cu 250 de lei.

„Haideți să vedem ce cumpărături am făcut în Elveţia pentru 50 de franci, care sunt aproximativ 250 de lei. Când am venit aici, toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă și așteptările mele au fost cumva foarte negativiste. Au fost foarte pesimiste”, a spus ea pe filmare.

Ce a cumpărat românca cu 250 de lei în Elveția

În opinia Andrei, prețurile sunt cam aceleași cu cele din magazinele de la noi. A cumpărat fructe, zmeură și smochine, și legume, ciuperci, ardei, usturoi, morcovi.

@andanciu9Ieftin/scump? Eu am fost placut surprinsa dupa toate povestiile horror pe care le-am auzit.♬ original sound – Anda Rotta

„Și acum o să vedem cam de 250 de lei ce cumpărături am făcut. Mie, sincer, la majoritatea lucrurilor, prețurile nu mi s-au părut atât de departe de România. Eu am luat de la legume și fructe cam cele mai scumpe chestii, pentru că le-am luat pe toate ambalate. A fost prima dată când am mers la supermarketul ăla și nu eram foarte familiară, așa că am zis că le-am luat de direct ambalate ca să mă duc la self-scanner.

Astea sunt 500 de grame de smochine, 250 de grame de zmeurică. Ador zmeurica. 300 de grame de ciuperci champignon. Două pungi din astea de usturoi, pentru că fac supă cremă de usturoi astăzi. Am mai luat acești ardei. Nişte piersicuțe din astea plate.

Astea au fost jumătate de kilogram, 1,85 de franci. Apoi 200 de grame de morcovei din ăştia micuți, baby carrots. La unt m-am uitat specific, pentru că țin minte că în România mi se părea că e foarte scump și a fost 4,50 franci, deci echivalentul a 22 de lei. Trei smântânele de gătit, busuioc prospăt şi bacon”, a spus Anda.

Cei mai mulți bani consideră că i-a dat pe sarea de mare. Românca a scos din buzunar 15 lei pentru sare, însă prețul e destul de asemănător și la noi. În final, Anda a fost încântată de cât de multe produse a cumpărat pentru suma cheltuită.

„Şi ceea ce mi s-a părut mie cel mai scump faţă de România, sarea de mare care a fost 2,50 fraci. Aproape 15 lei, ceea ce mie mi s-a părut foarte mult. Şi 1,5 kg de cartofi. Cam toate astea au fost undeva la 200 – 250 de lei. Eu am rămas cumva plăcut surprinsă pentru că eram foarte speriată să merg la cumpărături aici”, a mai precizat ea.

Citește și Pericolele de la masă: Mii de substanțe chimice din ambalajele alimentelor au fost găsite în corpul uman! Cum ne afectează

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult