- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce e Portulaca și ce beneficii are pentru sănătate. În alte țări e folosită foarte des

26 Oct, 23:05 • Cornel Ghimeșan
În caz că nu ați mai auzit până acum de Portulaca, ea e cunoscută sub denumirea de iarbă grasă sau floarea de piatră. Mulți o privesc ca fiind o simplă buruiană, însă oamenii de știință au demonstrat că face adevărate minuni pentru sănătate și mediu.
Ce e Portulaca și ce beneficii are pentru sănătate. În alte țări e folosită foarte des

Portulaca se folosește în scopuri medicinale încă de pe vremea dacilor, însă în prezent nu mulți știu despre beneficiile ei.

Cert este că nu e o simplă buruiană. Studiile făcute de cercetătorii de la Banda de Resurse Genetice Vegetale-Buzău arată exact care sunt beneficiile ei. Portulaca are frunze și tulpini bogate în acizi grași Omega-3, vitamine (A, C, E, B) și minerale (calciu, magneziu, potasiu), conform RomâniaTV.net.

Citește și Românii cheltuie sume uriașe pe alimente și băuturi nealcoolice! Bugetul lunar al gospodăriilor este foarte afectat

Mulți oameni o folosesc pentru tratarea unor afecțiuni gastrointestinale, respiratorii și inflamații. Planta era folosită încă de pe vremea dacilor fiindcă avea puteri tămăduitoare. Românii nu-i acordă prea mare importanță, dar oamenii din Spania, Turcia, Italia, Cipru, Grecia sau China o folosesc tot timpul.

În afară de beneficiile pentru sănătate pe care le oferă, portulaca e folosită și ca plantă ornamentală. Ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității solului și la prevenirea eroziunii.

Cum să îngrijiți Portulaca

De regulă, Portulaca înflorește toată vara, mai exact din iunie și chiar până în octombrie. Dacă o aveți în grădină, o puteți admira în această perioadă. Se regăsește într-o varietate de culori, de la alb, până la rox, galben, portocaliu, roșu și violet.

E foarte important să fie udată regulat și să așteptați până când vedeți că s-a uscat puțin pământul la suprafață între două udări. Iarna nu are nevoie de la fel de multă apă, trebuie redusă cantitatea de apă și intervalul de udare.

Ca să se înmulțească, e nevoie să plantați semințe în luna martie, în spații protejate, în lădițe sau vase cu gura largă. Pe măsură ce plantele răsar și formează două frunzulițe e necesar să le puneți în păhăruțe de plastic separate ca să se dezvolte mai rapid. Primăvara, când cresc temperaturile, le puteți muta în grădină cu tot cu pământul din pahare.

Citește și Mare atenție la ce consumați. Apa tonică poate provoca rezultate fals pozitive la testele anti-drog!

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult