- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce face butonul secret de la mașina de spălat. Nu mulți oameni știu de existența lui

08 Jun, 08:52 • Cornel Ghimeșan
Orice mașină de spălat are un buton ascuns de existența căruia nu știu prea mulți oameni. Cu ajutorul lui obiectele vestimentare puse la mașină ies mai curate ca oricând.
Ce face butonul secret de la mașina de spălat. Nu mulți oameni știu de existența lui

În țara noastră, potrivit INS, 85% de locuințe au mașini de spălat. Procentul e mare, dar, totuși, e printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Orice model de mașină de spălat ați avea acasă trebuie să știți că aveți acel buton secret. Dacă vreți să vă bucurați de ea cât mai mult timp trebuie să aveți grijă să o întrețineți bine. Durata unei mașini de spălat e, de regulă, zece ani, dar poate să se defecteze și mai devreme. Conform specialiștilor, totul depinde de cum o întreții.

Citește și Afacerea cu care o româncă a dat lovitura! S-a inspirat din Italia și a venit în țara natală pentru a avea succes

Ce face butonul secret de la mașina de spălat

Spre exemplu, după ce spălați rufele, e bine ca din când în când să scoateți sertarul din mașina de spălat. Se acumulează murdărie de la soluția folosită, iar ca să puteți debloca acel sertar pentru a-l scoate e nevoie să apăsați pe butonul secret.

În acel sertar sunt „găuri de pulverizare” ce pompează apă în sertar ca să arunce conținutul în tambur. De multe ori ele sunt blocate din cauza unor resturi de calcar sau bucegai. Acest lucru nu poate însemna decât că detergentul sau balsamul de rufe nu s-a dizolvat cum trebuie, potrivit RomâniaTV.net.

Dacă observați că o secțiune nu a fost preluată complet în timpul unui ciclu e clar că găurile sunt înfundate, așa că trebuie să scoateți sertarul și, bineînțeles, să îl spălați. Nu îl forțați, el se poate scoate ușor prin apăsarea butonului secret care-l blochează.

În caz că vă întrebați, ei bine, butonul secret e situat în partea de sus, iar pentru a debloca sertarul e nevoie să apăsați ușor în jos pe el. După ce ați reușit să-l scoateți, spălați-l bine cu apă. În locul de unde a fost scos sertarul sunt găuri pe acoperișul mașinii de spălat. Le puteți curăța cu o periuță de dinți veche, dar mare atenție să nu se deterioreze aparatul.

Ca să se curețe bine, puteți înmuia periuța de dinți într-un amestec format din oțet și apă, în egală măsură. După ce găurile de pulverizare au fost curățate, balsamul de rufe ar trebui să pătrundă fără probleme.

Citește și Ajutor de până la 1,5 milioane de euro pentru o categorie de fermieri. Iată ce trebuie să faci pentru a lua banii! 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult