- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce mănâncă bucureștenii când ies în oraș? City Grill arată rezultatele unui nou sondaj

30 Jul, 19:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
City Grill a realizat un sondaj despre ce mănâncă bucureștenii când ies în oraș și cât plătesc aceștia pentru o masă în doi. Care sunt rezultatele sondajului?
Ce mănâncă bucureștenii când ies în oraș? City Grill arată rezultatele unui nou sondaj

Grupul City Grill a realizat un sondaj despre ce mănâncă bucureștenii când ies în oraș și cât plătesc aceștia pentru o cină în doi, potrivit wall-street.ro.

City Grill are o cifră de afaceri de 31 de milioane euro, care este în creștere cu 18%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Te-ar putea interesa și: Cât plătesc bucureștenii când ies la restaurant. Șeful City Grill: „Venitul mediu e de 1.500 – 2.000 de euro pe lună, oamenii nu mai renunță la a ieși la restaurant”

foto/sursă: City Grill

Grupul City Grill a investit 1.5 milioane euro în primele 6 luni ale acestui an

Preferințele culinare ale bucureștenilor, potrivit sondajului realizat de City Grill, sunt, după cum urmează:

  • pizza (consumată la mesele în oraș de circa două treimi dintre bucureșteni, echilibrat pe sexe, dar cu peste 75% în rândul celor sub 30 de ani)
  • preparatele gătite și fripturile
  • burgerii, ciorbele și shaorma (preferate preponderent de bărbați)
  • paste, salate, deserturi și fructe de mare (preferate preponderent de femei)

Pizza este mâncarea consumată de 64% dintre bucureșteni.

88,4% dintre bucureșteni preferă mâncarea românească

  • 88.4% dintre bucureșteni sunt pentru mâncarea românească
  • 64% dintre ei preferă mâncarea italienească
  • bucătăria grecească este plăcută de 58.5% dintre bucureșteni
  • preparatele turcești sunt preferate de 40.2%

Restaurantele cu specific asiatic (libanez, chinez, japonez, indian, coreean) sunt din ce în ce mi plăcute de către locuitorii Capitalei.

“În evaluările restaurantului cel mai frecventat, indiferent care este acesta, pe prima poziție se află atmosfera. Restaurantul trebuie să fie perceput ca primitor și prietenos.

Să se potrivească cu nevoile individuale, bineînțeles, și să inspire, încredere – un aspect extrem de important, în special în HoReCa, unde relația interumană are un rol major”, precizează Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Cât costă o masă în oraș în bucurești, potrivit rezultatelor sondajului

Pentru un prânz de luni până vineri, suma medie cheltuită pentru o singură persoană ajunge la 50 de lei. În weekend, un bucureștean plătește și 200 de lei pentru a servi masa la restaurantele din oraș.

  • (46.5%) au alocat sub 100 de lei ultimei mese în oraș
  • 36% au alocat între 100-199 lei
  • 13.8% au cheltuit peste 200 lei
  • restul de 3.6% nu au indicat un buget individual.

În restaurantele City Grill, valoarea medie cheltuită este de 45 de euro.

Te-ar putea interesa și: Ionuț Păun, HR Director Grup City Grill, dezvăluie salariul uriaș oferit de Dragoș Petrescu unui ospătar: „2.000 de euro, cu tot cu beneficii și bacșiș”