- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce pensie primește Adriana Iliescu, femeia devenită mamă la 66 de ani. „Nu ducem lipsă de nimic”

29 Aug, 19:34 • Cornel Ghimeșan
Adriana Iliescu e cunoscută în toată țara ca fiind, până în decembrie 2016, cea mai vârsnică femeie din lume care a dat naștere unui copil. A adus-o pe lume pe fiica ei, Eliza, la vârsta de 66 de ani.
Ce pensie primește Adriana Iliescu, femeia devenită mamă la 66 de ani. Nu ducem lipsă de nimic

În prezent, Adriana Iliescu are 86 de ani. Retrasă din activitatea sa de profesor universitar de literatură română, femeia își crește singură fiica și are grijă să îi ofere o educație aleasă.

Citește și Ce trebuie să faci ca să mergi mai ieftin la mare. „Litoralul pentru toți” revine din septembrie

Adriana Iliescu are norocul să facă parte din categoria pensionarilor norocoși, căci are o pensie pe care mulți români nu o au și care îi asigură un trai „decent”, așa cum s-a exprimat chiar ea. Fosta profesoară primește o pensie de 5.000 de lei pe lună, care, probabil, din 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, va crește și mai mult.

Adriana Iliescu primește și indemnizație de la Uniunea Scriitorilor

În plus, Adriana Iliescu, care e și autoare de cărți pentru copii, primește și o indemnizație de 2.000 de lei de la Uniunea Scriitorilor.

„Nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar.

Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic”, a declarat Adriana Iliescu, potrivit Playtech.

Citește și Anunț de ultimă oră făcut de șeful Casei de Pensii pentru pensionarii care n-au primit încă decizia de recalculare

Adriana Iliescu avea 66 de ani și 320 de zile atunci când a născut-o pe Eliza și a intrat în Cartea Recordurilor, fiind, până în decembrie 2016, cea mai în vârstă femeie din lume care a dat naștere unui copil. La început, i-a spus fiicei sale că tatăl ei e plecat la muncă în străinătate, dar atunci când a mai crescut i-a explicat povestea reală, și anume că a venit pe lume în urma unei proceduri de fertilizare in vitro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult