- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce pomi fructiferi ar trebui plantați în septembrie. Trucurile pentru o revoltă bogată

08 Sep, 21:22 • Cornel Ghimeșan
Oficial, toamna începe în septembrie, fiind perioada ideală pentru plantarea pomilor fructiferi.
Ce pomi fructiferi ar trebui plantați în septembrie. Trucurile pentru o revoltă bogată

Sunt câteva soiuri de pomi fructiferi trebuie plantate la începutul toamnei. Temperaturile sunt ceva mai scăzute, dar pământul e destul de cald încă pentru dezvoltarea rădăcinilor înainte de venirea iernii. E esențial să luăm totul în considerare atunci când alegem momentul de plantare a pomilor pentru a avea o recoltă bogată.

Citește și Nu mai există alta în România! Singura stațiune cu izvoare termale și cu o istorie aparte

Nu orice tip de pom poate fi plantat la începutul toamnei. Lista pomilor fructiferi care pot se pot sădi în septembrie e destul de limitată și e important să se țină cont de anumite trucuri.

Iată ce pomi fructiferi pot fi plantați toamna

  • Mărul

Mărul se află pe primul loc. E printre cei mai plantați pomi fructiferi, iar luna septembrie e ideală. Mărul plantat în septembrie permite rădăcinilor să se obișnuiască cu solul, înainte de venirea iernii și perioada înghețului.

  • Părul

Exact ca în cazul mărului, perioada cea mai potrivită pentru plantarea lui este toamna, în septembrie. Părul are nevoie de expunere la soare și de soluri bine drenate. Părul rezistă foarte bine la frig, chiar și în zone mai reci, dar pentru asta e nevoie să fie plantat la începutul toamnei.

  • Cireșul

Cireșul face parte dintre pomii fructiferi care nu reacționează prea bine la șocurile climatice și tocmai de aceea ar trebui plantați în septembrie. În acest fel, rădăcinile au timp să se adapteze la noul loc, iar riscul de îmbolnăvire sau uscare în timpul iernii scade. Are nevoie de soare, dar și de pământ fertil.

  • Prunul

Dacă te întrebi ce alți pomi fructiferi pot fi plantați în septembrie, acesta e prunul. Plantarea prunului în septembrie îi dă timp să se adapteze la diverse tipuri de sol și la condiții climatice. Astfel, recolta va fi bogată în anii următori. Prunul are și el nevoie, de asemenea, de expunere la soare.

  • Nucul

Are parte de o dezvoltare bună dacă e plantat în soluri adânci. Crește mai greu decât alți pomi fructiferi, dar dacă e plantat în septembrie are parte de un început solid. E important de știut că, pentru a se dezvolta armonios, are nevoie de mult spațiu.

  • Gutuiul

Pomul face niște fructe foarte parfumate, adorate de mulți. Ca să ajungă în acest stadiu, însă, trebuie plantat în setepmbrie. Are nevoie de soluri umede și fără o expunere la soare prea mare. Rezistă foarte bine la temperaturi scăzute, iar toamna își stabilizează rădăcinile.

Citește și Unde se află în România satul centenarilor? Media de viață este de aproape 80 de ani

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult