- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce poți face la mare dacă plouă sau nu vrei să stai la plajă. Top 5 idei de activități în Constanța

29 May, 11:05 • Adrian Popovici
Constanța le oferă foarte multe opțiuni celor care nu vor să meargă la plajă sau au ghinion de vreme rea. În acest articol facem o listă a principalelor atracții din acest oraș.
Ce poți face la mare dacă plouă sau nu vrei să stai la plajă. Top 5 idei de activități în Constanța

Vacanța la mare este momentul la care visează mulți români de-a lungul anului. Din nefericire, chiar dacă concediul este programat în timpul sezonului estival există posibilitatea ca vremea să nu fie de partea noastră, iar asta înseamnă că trebuie să găsit noi activități cu care să ne umplem timpul pe care în mod obișnuit am fi vrut să îl dedicăm statului la plajă.

Mulți dintre cei care merg în vacanță la mare aleg Constanța sau stațiunile din apropierea acesteia. Din fericire, acest oraș le oferă celor care îl vizitează posibilitatea de a face mult mai multe lucruri în afara statului la plajă, indiferent de vreme. În acest articol vom face un top 5 al ideilor de activități în Constanța pe timp de vreme rea.

  1. O vizită la Delfinariu în timpul vacanței

Delfinariul din Constanța este una dintre principalele atracții ale zone, oferindu-le celor veniți în vacanță spectacole captivante cu delfini și lei de mare. Situat într-un complex extins, microrezervația se întinde pe o suprafață de 6 hectare, din care aproximativ 2 hectare sunt dedicate unui luciu de apă cu vegetație luxuriantă, arată Litoralul Românesc.

Această mică rezervație a fost concepută pentru a oferi o incursiune în natura specifică Dobrogei. Aici, turiștii veniți în vacanță pot admira 46 de specii de animale și păsări, cu un număr total de peste 170 de exemplare. Expoziția Păsări Exotice este găzduită în voliere spațioase, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, fiecare compartiment fiind adaptat corespunzător pentru cele 16 specii, incluzând peste 150 de exemplare.

Delfinariul din Constanța
Delfinariul din Constanța
  1. O vizită la Edificiul Roman cu Mozaic

Edificiul Roman cu Mozaic, descoperit în 1959 în timpul unor lucrări edilitare în Piața Ovidiu și situat în imediata vecinătate a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, reprezintă una dintre cele mai remarcabile vestigii arheologice ale orașului antic Tomis și o destinație în care trebuie să ajungeți în această vacanță.

Construit în secolul al IV-lea și extins treptat până în jurul secolului al VI-lea, când a încetat să mai funcționeze, acest edificiu adăpostește acum colecții impresionante de mărfuri descoperite în magaziile sale: ancore, lingouri, greutăți, amfore cu vopsele și rășini, statuete, colecții de opaite, placaje de marmură, mozaic policrom și capete de pilastru. Cu o suprafață de peste 2000 de metri pătrați, acesta găzduiește unul dintre cele mai mari mozaicuri descoperite pe întreg teritoriul fostului Imperiu Roman, oferind o mărturie valoroasă a vieții locuitorilor din perioada secolelor IV-VII d.Hr.

  1. Acvariul din Constanța

Acvariul se află în fața Cazinoului din Constanța, chiar pe malul mării. Inaugurat cu fast pe 1 mai 1958, acesta a fost pentru mult timp prima și singura instituție publică de acest gen din țară. Zona, dar și colecțiile pe care le adăpostește îl transformă într-o atracție care trebuie vizitată în vacanță.

Clădirea care adăpostește acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca anexă a Cazinoului și a funcționat ca restaurant până când a fost reamenajată pentru actuala sa destinație. Spațiul expozițional al Acvariului este dedicat prezentării unei expoziții permanente de faună și floră acvatică, precum și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatică și pescuit marin.

Acvariul din Constanța
Acvariul din Constanța
  1. Muzeele din Constanța

Chiar dacă nu putem merge la plajă, vizitarea muzeelor din Constanța poate fi o alternativă captivantă și educativă. Aceste muzee găzduiesc bogăția istoriei și culturii orașului, oferind o incursiune fascinantă în trecutul său diversificat. De exemplu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie este o comoară de artefacte și exponate care dezvăluie istoria străveche a zonei, începând cu perioada antică și până în prezent.

Cei care nu vor sau din cauza condițiilor meteo nefavorizabile nu mai pot merge la Muzeul de Artă Populară, acolo unde vor putea vedea o colecție extinsă de costume populare din Dobrogea, dar și de alte obiecte tradiționale. În plus, turiștii aflați în vacanță au la dispoziție Muzeul de Artă.

  1. O masă la un restaurant din Constanța

Atunci când ploaia ne strică vacanța, restaurantele locale devin o alegere la îndemână pentru turiști. De la restaurante tradiționale cu specific local, unde se pot savura delicii precum fructe de mare proaspete și preparate tradiționale românești, până la localuri moderne și elegante care pun accent pe gastronomia internațională, oferta culinară a Constanței este diversă și satisfăcătoare pentru toate gusturile.

În plus, restaurantele din Constanța oferă adesea și priveliști spectaculoase către Marea Neagră sau către centrul vechi al orașului.

Citește și: O vacanță de lux în Paphos, mai ieftină decât un sejur în Mamaia! Cazare de la 400 de lei pe noapte la unele dintre cele mai frumoase hoteluri din Cipru