Mai multe lanțuri de supermarketuri din țară, printre care Kaufland, Lidl, Mega Image, oferă aceste produse alimentare care în alte țări din lume sunt interzise.
Variațiile în reglementările și accesibilitatea produselor în diverse țări pun accentul pe complexitatea normelor de siguranță alimentară și diversitatea culturală. Dacă într-o țară ceva poate fi considerat inofensiv, într-o alta poate fi supus unor restricții stricte. Cei care le consumă trebuie să fie conștienți de aceste lucruri atunci când aleg să le cumpere.
Ouăle cu surprize de la Kinder sunt preferatele copiilor. În SUA, însă, ele sunt interzise pentru că acele jucării sunt considerate periculoase pentru cei mici.
Citește și Taxe pe carbon. Recomandările FMI pentru a reduce deficitul bugetar
O regăsim în toate magazinele din țară și toată lumea o consumă. Totuși, e bine de știut că în Singapore, spre exemplu, e restricționată. Singurele acceptate sunt cele care au un beneficiu terapeutic, cum ar fi sprijinul în renunțarea la fumat.
E considerat a fi un produs de lux, se află pe lista alimentelor interzise în Germania și India, iar statul California a adoptat, de asemenea, o interdicție pentru acest produs. Totuși, în România, foie gras rămâne disponibil pentru consum.
Sunt folosite în tot felul de produse de panificație la noi, dar în țări precum Taiwan, Singapore, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, ele sunt complet interzise din cauza substanțelor narcotice.
Atât laptele nepasteurizat, cât și brânza preparată din lapte nepasteurizat se regăsesc pe rafturile magazinelor din România. În țări precum Canada, Australia sau Scoția ele sunt interzise din cauza îngrijorărilor legate de igienă și posibilelor bacterii.