Gospodinele folosesc ulei pentru aproape toate mâncărurile pe care le pregătesc. De la cartofi prăjiți, la carne, omletă, legume, pește, uleiul e un ingredient nelipsit. De multe ori uleiul rămas în tigaie ajunge să fie aruncat. Totuși, aceasta nu e cea mai bună metodă de a scăpa de el fiindcă el nu trebuie turnat sub nicio formă în țevile de scurgere.
Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, și nu doar o dată, să arunci uleiul pe care nu-l mai foloseai. Ceea e foarte important de reținut e că trebuie să găsești alte metode de a scăpa e el, nu aruncându-l în chiuvetă. Poți, spre exemplu, să pui mai multe pungi una în cealaltă, iar apoi să torni uleiul nefolosit și să legi bine punga înainte de a o arunca la gunoi. Aruncatul în chiuvetă trebuie evitat în cazul tuturor lichidelor care conțin grăsime.
Atunci când se răcește, uleiul ajunge să se solidifice și să se lipească de pereții interiori ai țevilor de bucătărie. În cele din urmă, odată ce trece timpul, ele ajung să se înfunde și chiar să se spargă. Dacă vrei să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, poți eventual să duci uleiul la un centru de reciclare. Sunt multe companii care se ocupă de acest lucru și care-l trimit către rafinării să fie prelucrat.
Dacă, totuși, vrei să refolosești uleiul și pentru alte preparate și nu crezi că e momentul să scapi de el, e important să ții cont de câteva reguli ca să te asiguri că încă poate fi refolosit. Strecoară-l, iar apoi pune-l într-un recipientcu capac la temperatura camerei sau la frigider. Mai există și varianta să-l îngheți pentru a-l putea refolosi.