- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce să faci toamna, în București, fără să cheltuiești o avere. Listă de activități gratuite sau cu buget redus

14 Sep, 21:21 • Preda Silvia
14 septembrie 2024. Au trecut deja două săptămâni din toamna acestui an și vremea capricioasă pare că nu se mai lasă dusă. Însă, atunci când prognoza meteo ne permite să stăm în aer liber, activitățile distractive sunt încă la mare căutare în București.
Ce să faci toamna, în București, fără să cheltuiești o avere. Listă de activități gratuite sau cu buget redus

În special în weekend, românii caută relaxare și voie bună. Vă prezentăm o listă cu activități ieftine sau chiar gratuite pe care le poți face toamna, în București.

Mers la mall, la film sau la cumpărături? Desigur! Dar nu doar atât! În București există o varietate de activități plăcute, fără să cheltuiești prea mult pentru ele. Acestea te vor ajuta să te relaxezi și să te bucuri alături de familie sau prieteni, chiar și în zilele reci de septembrie.

Toamna în capitala României este o perioadă numai bună pentru activități de familie, în ciuda vremii. Când plouă și e frig, în București ai o mulți de activități indoor.

Vizitarea muzeelor din București poate fi pentru un bucureștean ori un turist o activitate chiar foarte plăcută. Biletele de intrare sunt accesibile, dar dacă nu vreți să dați bani trebuie să știți că există anumite zile în care se intră gratuit! Da, ați citit bine! Cele mai multe dintre muzeele din București oferă vizitatorilor posibilitatea de a intra, fără niciun cost, o dată pe lună.

De cele mai multe ori, intrarea gratuită, se acordă într-o anumită zi. Tot ce trebuie să faceți este să verificați ziua pe site-ul oficial al muzeului la care vreți să ajungeți.

Puteți merge la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, la Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Copiilor și altele.

Grădina Botanică din București are o taxă de intrare foarte mică și e un loc care oferă peisaje spectaculoase toamna și în oricare alt anotimp.

În AFI Cotroceni sau Mega Mall găsiți locuri de joacă pentru copii, cinema-uri și magazine, perfecte pentru când e vreme rece.

Citește și: Apartamentele din București, vândute la prețuri de Dubai. Prețurile sar de 1.709 euro/ mp util. Care sunt cele mai ieftine zone

Activități gratuite, toamna, în București

Străzi deschise toamna București
Străzi Deschise – București, Promenadă urbană 2024

Vizitează un parc! Parcul Herăstrău (Parcul Regele Mihai I), Parcul IOR, Carol sau Parcul Cişmigiu sunt locuri tocmai bune de plimbat toamna, chiar și în zilele friguroase.

Mai mult, în București, poți face plimbări relaxante pe lângă lacuri. Nu te costă nimic și mișcarea te încarcă cu energie bună. Pe lângă Lacul Herăstrău, Floreasca sau Lacul Morii poți face oricând o promenadă.

Ai putea vizita și bisericile și mânăstirile vechi din București. Sunt locuri frumoase, încărcate cu istorie, și le poți vedea fără niciun leu.

În acest weekend, 14-15 septembrie, te poți bucura de spectacole de teatru, dans, show-uri de acrobaţie şi numeroase activităţi pentru copii. Toate gratuit!

Se întâmplă pe Calea Victoriei şi Strada Novaci din Sectorul 5, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – Promenadă urbană”.

În weekendul 14 – 15 septembrie 2024, Calea Victoriei şi Strada Novaci din Sectorul 5 al Capitalei devin pietonale. Programul artistic include concerte, ateliere creative, show-uri de acrobaţie pe Calea Victoriei, iar pe Strada Novaci din Sectorul 5 al Capitalei vor fi spectacole de teatru, demonstraţii de dans şi multe activităţi interactive pentru cei mici.

Când nu dispui de bani, și nu ai idee de nicio activitate drăguță și gratuită, poți face o plimbare și prin Cotroceni, Centrul Vechi sau Calea Victoriei. Vei fi fascinat de arhitectură și peisajele de toamnă.

E o experiență relaxantă și, bineînțeles, gratuită.

Vezi și: Chiriile din București explodează. Câți bani îți trebuie ca să rămâi în Capitală în această toamnă