- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce sumă ar trebui să primiți în plus la salariu dacă lucrați în weekend. Amenzi uriașe pentru angajatorii care nu se supun acestei reguli

19 Oct, 21:11 • Cornel Ghimeșan
Angajații care merg la muncă sâmbăta și duminica trebuie să ia bani plus la salariu. Dacă angajatorul nu se supune poate lua amenzi dure.
Ce sumă ar trebui să primiți în plus la salariu dacă lucrați în weekend. Amenzi uriașe pentru angajatorii care nu se supun acestei reguli

E o condiție prevăzută în legea românească. Atunci când vă angajați într-un loc nou care presupune să munciți în weekend puteți aminti de faptul că orele suplimentare trebuie plătite conform legii.

E obligatoriu ca orele suplimentare muncite de angajați să fie plătite în plus de angajator. Trebuie să le plătească într-un termen de nu mai mult de două luni.

Citește și Bucureștenii sunt revoltați! Loc de parcare, la preț de garsonieră, la marginea Capitalei. „Se vinde cu tot cu mașină?”

Iată ce arată legea

„Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum şi munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia”, arată legea.

Angajatorul poate acorda zile libere celor care lucrează în weekend. Dacă nu face acest lucru, atunci trebuie să plătească o sumă de bani. „În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi plătită în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare, corespunzător orelor suplimentare efectuate”, mai arată legea, conform Newsweek.

Citește și Cât pot încasa elevii şi studenţii din pensia de urmaş. Metoda de calcul este simplă

Cât ar trebui să primiți în plus la salariu pentru lucratul în weekend

Pentru munca peste program sau în zilele în care nu ar trebui să faceți acest lucru e nevoie de acord scris de la șeful ierarhic. „Plata muncii se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de şeful ierarhic în scris, fără a se depăşi 360 de ore anual”, potrivit legii.

În plus, lucratul peste program se poate face doar temporar, angajatul trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult