Ce tipuri de ouă există. Alimentația sănătoasă e un subiect tot mai interesant pentru români. În ciuda varietății de produse existente pe piață, care pot fi foarte tentante, românii preferă să se informeze înainte și să aleagă alimente mai sănătoase.
De multe ori, când mergem la cumpărături, avem în față o mulțime de tipuri de ouă și nu știm ce să alegem. Tocmai de aceea, iată un ghid ca să poți identifica tipurile de ouă și care sunt cele potrivite pentru sănătate.
Citește și În ce oraș din România mai poți să îți cumperi apartament cu 1.500 euro/mp
Astfel de ouă provin de la păsări ținute în condiții de viață foarte restrictive, care nu au acces la spațiu sau lumină naturală. Aceste condiții nefavorabile dăunează grav sănătății păsărilor, dar și calității ouălor. Această practică poate fi considerată o formă de exploatare a animalelor.
Există ferme comerciale care administrează antibiotice și hormoni de creștere ca să maximizeze producția de ouă. Consumul acestor ouă poate să ducă la absorbția neintenționată a acestor substanțe chimice în corpul uman, care poate avea efecte negative.
Orice fel de aliment modificat genetic poate avea un impact devastator asupra sănătății umane pe termen lung. Ouăle de la păsări hrănite cu alimente organice sunt mult mai sigure și sănătoase.
Când cumperi ouă e bine să acorzi atenție la felul în care arată. O coajă crăpată sau murdară poate arăta faptul că oul fie a fost tratat necorespunzător, fie provine de la păsări crescute în condiții improprii.
Un lucru esențial atunci când cumpărăm ouă este verificarea termenului de expirare de pe ambalaj. Nu uitați niciodată să faceți acest lucru.
Prin urmare, când mergeți la magazin, fiți foarte atenți la toate aceste aspecte când cumpărați ouă. De preferat ar fi să alegeți ouă provenite de la păsări crescute în condiții bune, care au primit alimente sănătoase, fără substanțe chimice dăunătoare organismului uman.