Cu toții consumăm ulei pentru prepararea diverselor preparate, însă dacă ne gândim strict la siluetă ajungem la concluzia că nu e tocmai indicat. Mihaela Bilic a explicat recent care e diferența dintre uleiul de floarea soarelui și cel de măsline și care dintre cele două reprezintă o opțiune ceva mai sănătoasă.
Uleiul de măsline și cel de floarea soarelui se află ambele în bucătăria oricărui român. Sunt folosite aproape zilnic, însă mulți nu se gândesc la ce conțin și cât sunt de sănătoase. Există diferențe între cele două, iar unul din ele ar trebui evitat.
Citește și Cât costă cozonacii de lux făcuți de Laura Cosoi. Actrița are un lanț de brutării
„Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui? Ce diferențe avem între ele? Aici (n.r ulei de măsline) acizi grași esențiali, omega 9, acidul oleic, aici (n.r floarea soarelui) aici grași esențiali, omega 6. Ăsta este inflamator, ăsta este proinflamator. Din punct de vedere rezistență la prăjire, aici avem punct de ardere foarte înalt, este stabil, însă schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Uleiul de floarea soarelui este neutru și suficient de ieftin încât putem să-l aruncăm după fiecare prăjire”, a afirmat Mihaela Bilic.
Ambele uleiuri au cam același număr de calorii, astfel că ambele pot dăuna siluetei dacă sunt consumate în exces.
„Din punct de vedere caloric, lucrurile sunt identice. O sută de calorii pe lingură, indiferent de culoarea lui. Așa că, dragii mei, uleiul, o fi el sănătos, dar trebuie să-l consumăm cu măsură. O salată cu trei linguri de ulei are deja 350 de calorii. Cât despre ăsta, cu omega 6, lăsați-o mai moale pentru că n-avem nevoie de inflamație, e suficient că ne afectează silueta”, a precizat ea.
Citește și Cum se prepară corect jumările cu multă carne. Gina Bradea, secretul pentru un preparat delicios