- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cea mai frumoasă monedă din lume va costa o avere în 2025. Specialiștii au dezvăluit despre ce este vorba

14 Sep, 21:29 • Bugiu ⁠Ana Maria
Care este cea mai frumoasă monedă din lume care va costa o avere peste un an? Specialiștii au spus că va fi la mare căutare în doar câteva luni.
Cea mai frumoasă monedă din lume va costa o avere în 2025. Specialiștii au dezvăluit despre ce este vorba

Specialiștii care urmăresc evoluția sumelor pe care colecționarii le scot din buzunar pentru a obține anumite obiecte rare au dezvăluit care este bănuțul ce trebuie păstrat pentru că o să valoreze o avere peste puțin timp. Moneda, considerată una dintre cele mai frumoase din lume, va fi la mare căutare în următoarele luni, potrivit bugetul.ro.

Când vine vorba de obiecte rare, colecționarii nu țin cont de costul acestora. În cazul colecționarilor de bancnote și monede speciale, de pe tot globul pământesc, aceștia ar plăti sume gigant pentru a-și întregi „cufărul cu comori”. Peste câteva luni, la licitații, va fi la mare căutare una dintre cele mai frumoase monede din lume.

Te-ar putea interesa și: Bitcoin a depăşit valoarea de 60.000 de dolari pe unitate. Criptomonedele îşi continuă creşterea după prăbuşirea pieţei la începutul săptămânii

foto: cea mai frumoasă monedă din lume

Cea mai frumoasă monedă din lume va costa o avere în 2025

Pentru iubitorii de artă, se știe că banii nu sunt doar un instrument care le permite să finalizeze tranzacții. Pentru aceștia, banii pot fi și opere de artă.

Ei bine, totul (în legătură cu această monedă) a plecat de la Theodore Roosevelt, președintele american, care în 1904 și-a dorit să facă monedele din SUA mai frumoase. Așa a fost creat acest bănuț de 20 de dolari, de către scultptorul Augustus Saint-Gaudens.

În Statele Unite ale Americii, bănuțul este considerat una dintre cele mai frumoase monede.

„Acestea sunt, probabil, cele mai valoroase monede-trofeu pentru colecționari”, a spus Ian Russell, președintele Asociației Great Collections, ce se ocupă cu licitații.

Specialiștii spun că valoarea acestei monede a crescut constant în ultimii patru ani.

Potrivit American Hartfold Gold, o monedă creată de artistul Saint-Gaudens din 1907 în stare bună ar putea valora 1.139 de dolari.

Un exemplar din 1908, care nu prezintă urme de uzură ar putea fi vândut cu mai mult de 8.600 de dolari.

Te-ar putea interesa și: Țara în care bancnotele și monedele sunt pe cale de dispariție. E dificil să plătești cu cash