Cea mai modernă bază de agrement și tratament cu ape sărate din România își deschide porțile pentru clienți începând cu 13 mai 2023, a informat ziare.com. Băile Sărate Ocna Mureș își deschide programul de la ora 11:00, iar programul obișnuit de duminică va fi de la ora 9-22.
Citește și: Care este stațiunea din România unde te poți bucura de cea mai pură apă termală. De 1 mai a fost plin!
Noul complex balnear a fost construit din fonduri publice și a costat 8 milioane de euro, implicând construcțiile și dotările, bani alocați de Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș, devenind unul dintre principalii angajatori din oraș. Totodată societatea oferă și 70 de locuri de muncă.
„Povestea a început în 2015, când Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Ocna Mureș au hotărât parteneriatul pentru investiție. În 2018 au început lucrările și la sfârșitul anului trecut au fost finalizate. La Ocna Mureș, acest brand de tratament cu sare datează încă din secolul 19.
În perioada interbelică, Ocna Mureș era a treia stațiune din țară ca număr de turiști, după Băile Herculane și Slănic-Moldova. În 1936 a primit statutul de stațiunea balneară. Orașul renaște prin această investiție modernă. Istoria orașului din 1870 încoace a fost aceeași cu a băilor sărate”, a declarat primarul orașului, Silviu Vințeler, cu ocazia deschiderii oficiale a complexului.
Sediul se întinde pe o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități, cum ar fi: trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara, respectiv 400 în perioada de iarnă.
Clienții beneficiază de cabinete medicale și de vestiare pentru medici și asistente. Se pun la dispoziție camere cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.
Mai mult, autoritățile intenționează să extindă și să investească într-un aquaparc, însă problema este lipsa locurilor de cazare în zonă, dar reprezentanții susțin că se vor mobiliza și vor construi și un hotel.
Clienții care vin pentru tratamente la complexul balnear din Ocna Mureș se poate trata pentru boli, precum: afecțiunile reumatismale degenerative, articulare şi inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni posttraumatice.
Complex balnear suportă 12.480 de locuri, iar un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, iar în weekend este 70 de lei. Copiii beneficiază de reduceri. Mai exact, cei mici între 7-14 ani vor plăti 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.
Clienții care nu pot sta o zi întreagă în stațiune, opt lua pachet de câteva ore, între 1-4h, respectiv 45 de lei pentru adulți, iar 25 de lei pentru copii. În cazul în care cele 4h se vor depăși, se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute. Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei/zi pentru adulți, respectiv 25 de lei/zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile.
Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile. Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei și 200 de lei. Cel mai ieftin va costa luarea tensiunii arteriale, iar cele mai scumpe sunt consultul inițial medical primar și ecografiile.
Sunt disponibile și analize precum EKG taxat cu 10 lei, iar un referat medical va costa 100 de lei, respectiv ședințele de kinetoterapie va costa 50 de lei și va dura 20-30 minute, serviciul de „kinesio taping” va fi taxat cu 30 de lei.
Societatea va avea un contract și cu Casa de Pensii și probabil și cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce va permite și derularea de proceduri gratuite de tratament.