Ceaiul din arbust de păducel este folosit în medicina tradițională pentru vindecarea stărilor de suferință și disperare profundă. Unele soiuri cresc sub forma unor garduri vii și dese, altele sunt scunde și cresc dezordonat. Din bacele de păducel se pot face dulcețuri și siropuri, dar și medicamente.
Păducelul este considerată planta supremă pentru inimă, atât fructele, cât și florile și frunzele conțin antioxidanți, vitaminele B, C și bioflavonoide. Această plantă întărește mușchiul inimii și ajută prin dilatarea venelor și arterelor, permițând sângelui să circule mai bine și să elimine blocajele vasculare.
De asemenea, ceaiul de păducel reglează tensiunea arterială și ajută la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. Poate fi folosit atât pentru a trata, cât și preventiv în cazul aritmiei cardiace și a anginei pectorale (durerilor din zona inimii).
Citește și: Cele mai instagramabile cafenele și ceainării din București. Unde să mergi în weekend
Ai nevoie de:
Se pun 8 linguri din toate aceste plante proaspete sfărâmate și amestecate într-un borcan de un litru. Turnați apă clocotită pestemicroplante, ele până umpleți borcanul. Trebuie să lăsați la infuzat jumătate de oră, apoi strecurați microplante. Se beau câte 3 căni de ceai pe zi până la îmbunătățirea stării de spirit, potrivit Almanahonline.ro.