- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai bun pește pe care îl pot consuma românii. Este mai sănătos decât somonul și codul

20 Jan, 15:53 • Bocioacă Bianca
Cel mai sănătos pește pe care îl pot consuma românii. Cunoscut și sub numele de peștele roșu, oferă un profil nutrițional impresionant, fiind considerat mai bun și mai sigur decât alte specii populare.
Cel mai bun pește pe care îl pot consuma românii. Este mai sănătos decât somonul și codul

Una dintre cele mai mari provocări atunci când vine vorba despre consumul de pește este evitarea acumulării de mercur, un metal toxic care se regăsește frecvent în peștii prădători.

Redfish se diferențiază prin poziția sa în lanțul trofic: fiind un pește de talie mică spre medie, acumulează cantități neglijabile de mercur, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru consum frecvent.

Citește și: Lista completă a alimentelor care nu se congelează. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când le dezgheţi

Beneficiile consumului acestui pește

Redfish este o sursă foarte bună de proteine complete, furnizând toți amnioacizii esențiali de care orgamismul are nevoie. Comparativ cu alte surse de proteine animale, acest pește este sărac în grăsimi nesănătoase, contribuind la menținerea unui profil lipidic echilibrat și la reducerea riscului de boli cardivasculare, scrie click.ro.

Redfish este o sursă importantă de vitamine din complexul B care contribuie la producția de energie și sănătatea sistemului nervos. Mai mult furnizează minerale precum fosfor, seleniu și calciu, benefice petnru oase puternice și un sistem imunitar sănătos.

Citește și: De ce se spune că este bine să pui o frunză de dafin sub pernă. Aşa vei atrage două lucruri importante în viaţa ta

Chiar dacă somonul etse renumit pentru cantitatea sa de Omega-3, iar codul este popular pentru gustul său neutru, Redfish oferă un echilibru perfect între sănătate și siguranță.

Cum să incluzi Redfish în alimentație

Redfish poate fi preparat într-o varietate de moduri: la grătar, la abur, prăjit sau la cuptor. Iată o serie de sugestii care sigur vor fi pe placul tău:

  • file de Redfish la grătar cu usturoi și lămâie, servit alături de legume sote.
  • supă de pește Redfish, bogată în legume și ierburi aromatice.
  • Redfish prăjit în crustă de migdale, o opțiune crocantă și sănătoasă pentru prânz.
Urmărește Daily Business pe Google News