- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai scump parc din România se aseamănă cu cele din SUA, Anglia și Franța. Câte milioane de euro a costat reabilitarea și modernizarea zonei

04 Jun, 20:20 • Alexe Raluca
Parcul Drumul Taberei a fost amenajat în jurul anilor ’60, odată cu proiectarea și construirea primelor zone din viitorul cartier. Aflat în Sectorul 6 al Capitalei, acest parc a necesitat o renovare amplă, pe care s-au cheltuit peste 18 milioane de euro, finanțarea venind din fondurile europene.
Cel mai scump parc din România se aseamănă cu cele din SUA, Anglia și Franța. Câte milioane de euro a costat reabilitarea și modernizarea zonei

Parcul Drumul Taberei a intrat ]ntr-un proces amplu de modernizare și renovare în mai 2013. Lucrările s-au încheiat în 2015, însă atunci au început numeroase controverse legate de calitatea lucrărilor și adaptarea acestora la situația preexistentă din zonă.

Citește și: Parcările din centrul Parisului, aproape de 20 de ori mai scumpe decât cele din București. Cât trebuie să scoată din buzunar șoferii

Cel mai scump parc din România se aseamănă cu cele din SUA, Anglia și Franța

În Parcul Drumul Taberei au fost începute lucrări de modernizare arhitecturală și peisagistică, potrivit unui contract de finanțare în valoare de 75,188 milioane lei, din care contribuție nerambursabilă de 59,544 milioane lei, încheiat de Primăria Sectorului 6. În centrul parcului a fost amenajat un lac de agrement, unde locuitorii din zonă, dar nu numai, se pot plimba cu hidrobicicleta, dar și o peninsulă pe care acum se află pilonul principal de susținere al Podului Bengaules, emblemă a parcului și a cartierului. De asemenea, parcul are și un amfiteatru ce servește drept scenă de teatru pentru copii. Există și o fântână arteziană unde pot fi admirate jocuri de ape, iar seara, jocuri de lumini și ape.

Parcul Drumul Taberei a fost redeschis publicului pe 30 mai 2015, însă serele au avut nevoie de mai multe luni până la deschiderea oficială. Lucrările la sera cu șapte pavilioane, cu climat specific pentru fiecare tip de plantă, au fost organizate organizate diferit: climat tropical, mediteranean, deșert, plante suculente și o zonă ecuatorială. Acestea au fost finalizate în octombrie 2019, fiind organizat un eveniment special pentru acest lucru.

Parcul Drumul Taberei se află în Sectorul 6 din București, având cea mai mare dimensiune ca întindere din cartierul Drumul Taberei. Acesta este situat în spațiul mărginit de Strada Brașov la est, Bulevardul Drumul Taberei în sud/nord și de Strada Târgu Neamț la vest, având o suprafață de 30 de hectare.

Parcul a fost numit inițial, în perioada comunistă, Parcul Alexandru Moghioroș, după fostul vicepremier român din guvernul Chivu Stoica.

Citește și: TOP 5 parcuri de distracții din Europa în care poți merge în această vară