Românii merg pe litoralul românesc de mai multe ori pe an, însă vara este perioada ideală în care se servesc multe preparate din pește.
Desigur, contează și localurile în care alegi să intri, pentru că nu oriunde poți găsi, de exemplu, creveți sau calamari proaspeți și gustoși.
Dacă ajungi la mare în curând, trebuie să știi unde să te oprești să guști borș de pește sau celebrele fructe de mare. Deci, tu ți-ai făcut planurile pentru vara aceasta?
Daca mergi pe litoralul românesc, ți-am pregătit o listă cu localurile în care vei găsi cele mai gustoase și proaspete fructe de mare.
Pescăria lui Matei (Agigea)
Pescăria lui Matei din Agigea este restaurantul cel mai des recomandat când vine vorba de locuri în care mânca foarte bine pe litoralul românesc.
Chiar dacă, în general, românii nu se dau în vânt după meniuri stufoase, faptul că ai multe variante este un avantaj în acest local. Aici găsești o mulțime de variante de pește și fructe de mare care sigur îți vor plăcea.
O ciorbă pescărească din sturion costă în jur de 40 de lei. Este ceva mai scump decât în alte restaurante, dar recenziile spun că este una dintre cele mai gustoase ciorbe mâncate vreodată.
Tot aici sunt renumite midiile în cochilie, cele preparate în vin alb, unt, ardei gras, leuștean, usturoi și lămâie.
O masă pentru 2 persoane cu ciorbă/aperitiv, câte un main course și băuturi, inclusiv alcoolice, ajunge cam la 200-250 lei, în funcție de ce comanzi.
Cherhanaua Venus (Venus)
Restaurantul își încântă oaspeții cu mâncare proaspătă și gustoasă, pe lângă faptul că acolo găsești vin de casă. Dacă preferi un altfel de vin, mai sofisticat, ai o listă lungă din care poți alege.
Aici poți mânca midii, calamari, creveți sau alte fructe de mare la prețuri accesibile, pe lângă faptul că patronii se bucură și cu cele mai proaspete produse.
Popasul Pescarilor (Olimp)
Popasul Pescarilor din Olimp este poziționat exact pe plajă așa că dacă alegi să mănânci afară, poți sta liniștit cu picioarele în nisip.
La fel ca în cazul celor două restaurante menționate mai sus, la Popasul Pescarilor vei găsi o mulțime de opțiuni de pește proaspăt, abia prins.
Icrele de știucă și chefalul sunt renumite aici.
Micul Golf (2 mai)
Aici te poți opri dacă nu vrei să pierzi prea mult timp și dacă vrei să mănânci ceva mai ”pe fugă”, de exemplu, hamsii, cartofi prăjiți sau calamari prăjiți cu usturoi, conform Restrograf.ro.
De asemenea, rapanele la tigaie sunt printre vedetele localului.
Acvamarin (2 mai)
Dacă la Micul Golf te poți opri pentru un prânz rapid, la Acvamarin poți lua o cină în adevăratul sens al cuvântului.
Decorul marinăresc este în ton cu priveliștea directă către plajă, iar briza completează atmosfera.
Tot aici te poți ospăta din platouri cu fructe de mare ce conțin midii, calamari, creveți sau pește prăjit.