- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai cumpărate medicamente costă în jur de 40 de lei. Ce caută românii la raft, în mod special

20 Aug, 10:05 • Bugiu ⁠Ana Maria
Care sunt cele mai cumpărate medicamente. Produsele la nevoie ale românilor se găsesc la raft cu prețuri între 20 și 40 de lei.
Cele mai cumpărate medicamente costă în jur de 40 de lei. Ce caută românii la raft, în mod special

Peste 300 de milioane de cutii de medicamente pentru boli cardiovasculare şi ale stomacului au fost eliberate în farmacii şi spitale în perioada iulie 2023-iunie 2024, potrivit companiei Cegedim, transmite observatornews.ro.

În ultimele 12 luni, românii au cumpărat medicamente, care costau între 20 și 40 de lei. Bolile de inimă şi de stomac i-au trimis cel mai des pe pacienţi în farmacii.

Te-ar putea interesa și: Medicamentele pe care să nu le consumi sub nicio formă după ce ai băut cafea. Efectele negative care îți pot da sănătatea peste cap

foto: medicamente

Cele mai cumpărate medicamente costă în jur de 40 de lei

În ultimul an, 700 de milioane de cutii de medicamente au fost cumpărate de către români. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost din categoria tratamentelor pentru inimă sau pentru stomac, arată datele transmise de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Este incredibil cum doar două categorii de afecţiuni acoperă jumătate din volumul de medica­mente, pe care pacienții le cumpără în fiecare an, din spitale și din farmacii.

Cele mai ieftine medicamente sunt cele pentru bolile la inimă și la stomac

Aceste medicamente pentru bolile de ini­mă şi de stomac sunt din categoria trata­mentelor ieftine, cu un preţ mediu per cutie de 20-40 de lei.

Chiar dacă acestea sunt cele mai cumpărate medicamente de către români, reprezintă doar o treime din valoarea totală a vânzărilor de medicamente în perioada menţionată.

Din anul 2023 și până acum, timp de 12 luni, piața medicamentelor are o valoare de aproximativ 32 de miliarde de lei, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Românii cumpără din ce în ce mai multe medicamente, în speranța că sunt soluțiile pentru problemele de sănătate pe care le au. Recomandarea tuturor medicilor este să nu ingerați nicio pastilă fără știrea medicului de familie sau a medicului specialist. Mai mult, pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare zilnic, beți necesarul de apă și luați cele mai bune și sănătoase decizii pentru corpul dvs.

Te-ar putea interesa și: Hotărâre majoră la Ministerul Sănătății. Data la care unul dintre cele mai vândute medicamente dispare din farmacii