- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai rare și apreciate bancnote românești. Colecționarii ar plăti o avere pentru ele

31 Jul, 15:24 • stefan.vlad
Cele mai rare și apreciate bancnote românești. Ele fac parte dintr-o serie rară, tipărită într-un singur an și sunt căutate atât de colecționarii din țară, cât și de cei din străinătate. Pentru că multe exemplare au fost distruse, cei care vor să le adauge la colecțiile lor sunt dispuși să plătească sume considerabile.
Cele mai rare și apreciate bancnote românești. Colecționarii ar plăti o avere pentru ele

Cele mai rare și apreciate bancnote românești. Pasionații de obiecte rare sunt gata să cheltuiască averi atunci când au ocazia să își îmbogățească colecțiile cu articole deosebite.

Citește și: Cum arată bancnotele pe care un român le-a ascuns în sobă. De ce a decis BNR, totuși, să-i înlocuiască banii

Cele mai rare și apreciate bancnote românești

Potrivit caselor de licitații sau platformelor precum OLX, interesul este foarte mare pentru monedele și bancnotele vechi. Colecționarii din toată țara și din străinătate se grăbesc să obțină aceste exemplare rare.

Muzeul Național de Istorie a României va găzdui o mică expoziție de valoare, unde vor fi prezentate bancnote românești căutate de colecționari.

Vizitatorii vor putea admira câteva bancnote speciale și extrem de rare, care fac parte dintr-o serie tipărită în anii 1919-1920, în Statele Unite, la comanda Ministerului de Finanțe. Acesta nu au fost niciodată puse în circulație și multe dintre ele au fost distruse. Astfel, ele sunt considerate rare, în special dacă sunt în serii complete, în stare excelentă de conservare și cu numere de serie consecutive.

Continuând eria prezentării unor exemplare rare de bancnote românești, inițiată în anul 2023 prin etalarea biletelor ipotecare – primii lei din hârtie, în acest an vor fi expuse bancnote dintr-o serie fabricată în anii 1919-1920, în Statele Unite ale Americii, la comanda Ministerului de Finanțe.

Aceste bilete, nefiind puse în circulație și distruse ulterior (după sursele Băncii Naționale a României), sunt rarisime în serii complete, în stare foarte bună de conservare și cu numere de serie consecutive, cum sunt piesele care fac parte din expoziție”, au transmis reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția va putea fi vizitată între 1 august și 1 septembrie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București, în sala „Lapidarium”.