- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Celebra mustaţă a lui Salvador Dali, asigurată pentru 1 milion de $. Ce alte polițe de asigurare inedite mai sunt disponibile

19 Jun, 13:28 • Adrian Popovici
Salvador Dali și-a asigurat mustanța pentru un milion de dolari. Aflați din acest articol care sunt cele mai inedite polițe de asigurare încheiate.
Celebra mustaţă a lui Salvador Dali, asigurată pentru 1 milion de $. Ce alte polițe de asigurare inedite mai sunt disponibile

Mustața celebrului pictor Salvador Dalí a fost asigurată pentru suma impresionantă de 1 milion de dolari, demonstrând cât de importantă era aceasta pentru artist, dar și faptul că industria asigurărilor poate oferi servicii la fel de excentrice ca acesta, notează Ziarul Financiar.

Istoricii ne explică faptul că primele asigurări au apărut în anii 600 înaintea erei noastre, când comunitățile din Grecia Antică puneau bani la comun pentru a se pregăti în cazul morții unei persoane.

Primele forme de asigurări au apărut în legătură cu dezvoltarea comerțului maritim. Primele polițe individuale de asigurări au fost create în secolul al XIV-lea, în Genoa, pentru a acoperi riscurile din transporturile maritime. De atunci, asigurările au evoluat, dar principala idee a rămas aceeași: să ofere siguranță și continuitate în fața evenimentelor neprevăzute.

Asigurare
Asigurare

Te-ar putea interesa și: Poșta Română Broker de Asigurări intră oficial în faliment. Anunțul anului 2024

Cele mai neobișnuite tipuri de asigurări

Industria asigurărilor a mers și pe căi mai neobișnuite, creând polițe pentru evenimente improbabile sau chiar absurde. De exemplu, există asigurări pentru răpirea de către extratereștri, oferite din 1987 de agenția St. Lawrence din Florida. Lloyds susține că a vândut peste 40.000 de astfel de polițe. O altă poliță neobișnuită este cea pentru fenomene paranormale, creată de asigurătorul britanic Ultraviolet. Aceasta acoperă daunele cauzate de fantome sau transformările în vârcolaci sau vampiri.

Un caz celebru este cel al lui Terry Meggas, proprietarul unui pub din Lowestoft, Suffolk, care a încheiat o poliță pentru hotelul său bântuit, primind despăgubiri de până la 1 milion de euro. Ultraviolet a plătit deja 100.000 de euro în baza acestei polițe, după ce o femeie a murit în mod misterios în Statele Unite, caz în care se suspectează implicarea unei fantome.

Printre alte asigurări ciudate se numără:

  • asigurarea pentru pierderea definitivă a umorului încheiată de Rich Hall în 2021;
  • asigurarea mustății lui Salvador Dali, cu despăgubiri de până la 1 milion de dolari;
  • asigurarea în caz de asteroid;
  • asigurarea limbii lui Gennaro Pelliccia, degustător de cafea, pentru 10 milioane de euro.

Aceste exemple arată că, deși unele riscuri par imposibile de asigurat, industria asigurărilor găsește soluții pentru a acoperi aproape orice nevoie, oricât de inedită ar putea părea aceasta.

Citește și: Despăgubirile în asigurările de sănătate au crescut cu 27%, în 2023. Românii au accesat servicii medicale în valoare de 458 milioane lei