- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Centralele de apartament vor fi înlocuite cu soluții ecologice! Statul a alocat fonduri substanțiale

28 Sep, 18:21 • Bugiu ⁠Ana Maria
Guvernul oferă stimulente financiare pentru proprietarii de case, care își înlocuiesc sistemele de încălzire cu boilere, înlocuind centralele. Gospodăriile mai mici vor putea economisi mai mult.
Centralele de apartament vor fi înlocuite cu soluții ecologice! Statul a alocat fonduri substanțiale

În Statele Unite, guvernul oferă stimulente financiare pentru proprietarii de case care își îmbunătățesc sistemele de încălzire prin instalarea boilerele cu pompe de căldură, înlocuind centrale, potrivit capital.ro.

Conform acestei legi, proprietarii pot beneficia de credite fiscale și reduceri de până la 1.700 USD pentru sistemele ecologice, facilitând tranziția către surse de energie mai curate.

Legea încurajează proprietarii să înlocuiască vechile boilere pe gaz cu pompe de căldură electrice, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și pot reduce emisiile de carbon cu până la 72%.

Departamentul de Energie al SUA estimează că IRA va acoperi până la 30% din costul proiectului, oferind până la 2.000 USD în credite fiscale pentru anul fiscal 2024. Anumite state oferă reduceri suplimentare de până la 1.750 USD pentru gospodăriile care adoptă aceste sisteme eficiente.

Te-ar mai putea interesa și: Centralele la bloc vor fi demontate! Anunț la conducerea Bucureștiului: „Interzicerea e o variantă foarte bună”

foto: centrale

Centralele de apartament vor fi înlocuite cu soluții ecologice! Statul a alocat fonduri substanțiale

Specialiștii spun că electrificarea locuințelor prin instalarea de boilere cu pompe de căldură va reduce costurile cu energia și va contribui la diminuarea poluării.

Jurnalistul de mediu Bill McKibbe îndeamnă proprietarii să profite de aceste oportunități, afirmând că IRA creează un „cont bancar” de 8.000 de dolari pentru fiecare gospodărie americană.

„În esență, IRA creează un cont bancar de 8.000 de dolari pentru fiecare gospodărie americană. Oamenii trebuie să știe cum să-l acceseze și să-l folosească”, a declarat jurnalistul de mediu Bill McKibbe.

Expertul Bill McKibben a mai zis că noile tehnologii (plita cu inducție magnetică) sunt superioare celor tradiționale, fiind mai eficiente, mai ieftine și mai sănătoase, deoarece nu contribuie la astmul copiilor.

„Vestea bună este că aceste tehnologii sunt mai bune decât cele pe care le înlocuiesc. Plita cu inducție magnetică este mai bună decât aragazul pe care gătești, mai ieftină și nu provoacă astm copiilor”, a spus McKibben.

„Pompa de căldură este un sistem elegant, ecologic, și mai ieftin pe termen lung”, a sublinat expertul.

Legea de Reducere a Inflației (IRA) oferă credite fiscale de până la 2.000 USD pentru proprietarii de case care instalează pompe de căldură, ceea ce reduce costurile de instalare la jumătate.

Te-ar mai putea interesa și: Rămâne Mugur Isărescu guvernator al BNR? Este cel mai longeviv șef al unei bănci centrale din lume