- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cercetătorii au descoperit probleme în legătură cu ciocolata! De ce să te gândești de două ori înainte să o cumperi

01 Aug, 23:20 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ce au descoperit cercetătorii despre ciocolată. Rezultatele sunt îngrijorătoare.
Cercetătorii au descoperit probleme în legătură cu ciocolata! De ce să te gândești de două ori înainte să o cumperi

Ciocolata este un produs iubit de o mulțime de oameni din întreaga lume, dar rezultatele unui studiu ne arată niște date îngrijorătoare. Comunitatea științifică trage un semnal de alarmă asupra potențialelor riscuri, transmite fanatik.ro.

Te-ar putea interesa și: Piața de ciocolată din România, înainte de Paște. Prețuri record la boabele de cacao!

foto: ciocolată

Au descoperit probleme în legătură cu ciocolata

Cercetătorii de la Universitatea George Washington și de la ConsumerLab.com au analizat recent 72 de produse de ciocolată din supermarketuri. Scopul lor a fost să vadă dacă aceasta conțin anumiți compuși care ar putea fi toxice pentru sănătatea umană.

Rezultatele, publicate în revista Frontiers in Nutrition, au scos la iveală câteva date îngrijorătoare, care ne dau motive de precauție.

Cele mai multe dintre produsele care au fost testate au respectat limitele de siguranță, stabilite de Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA), ceea ce înseamnă că încă putem consuma acest produs.

Totuși, excesul nu este deloc benefic și trebuie să fim precauți cu privire la următoarele aspecte:

  • unele produse depășesc limitele mai stricte
  • 31 din cele 72 de produse testate au depăşit limitele pentru plumb
  • 13 din 37 au depăşit limitele pentru cadmiu

Experții recomandă să mâncăm între 30 și 60 de grame de ciocolată pe zi, dacă nu avem restricții medicale. Cel mai important este să nu exagerăm când vine vorba de dulciuri și alimentele pe care le mâncăm pe lângă acestea.

Nu suntem restricționați din a mânca acest produs care ne încântă papilele gustatuve, dar este necesar să o consumăm cu moderație.

„Dacă produsele contaminate, în ansamblu, sunt consumate în cantităţi mici şi rar de către majoritatea oamenilor, este posibil ca aceşti agenţi de contaminare să nu reprezinte o problemă de sănătate publică”, a fost menționat în acest studiu, potrivit sursei citate.

Te-ar putea interesa și: Masa la restaurant, un lux pentru români. O clătită cu topping de ciocolată, 39 de lei în Centrul vechi