- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Chef Adi Hădean: „În pepenii românești, un prieten cu laborator a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal”

13 Aug, 09:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Chef Adi Hădean a afirmat că a discutat cu un prieten, care este specialist, despre situația cu pepenii. Aceștia au fost testați și s-au găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim legal.
Chef Adi Hădean: „În pepenii românești, un prieten cu laborator a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal”

Chef Adrian Hădean a explicat cum stă treaba cu lubenițele în acest sezon. Bucătarul a spus că a fost afectat digestiv timp de o lună de zile, după ce a consumat pepeni. Însă, la scurt timp, a observat că nu este singurul în această situație.

„Hai că-i aproape gata sezonul pepenilor, și n-am zis nimic pe tema asta pentru că am vrut să fiu cât mai precis că nu vorbesc tâmpenii”, a spus chef Adi Hădean, pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Nu se mai cumpără pepenii de Dăbuleni! Mii de tone putrezesc pe câmp, pentru că nu mai are cine să-i ia

foto: pepeni cu nitrați

Chef Adi Hădean: „În pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal”

După ce a fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile, chef Adi Hădean a rupt tăcerea și a vorbit despre ce se întâmplă, de fapt, în acest sezon, cu pepenii.

„Plecând de la impresia că anul ăsta pepenii românești s-au dus dracului (Doamne, iartă-mă), impresie solidificată de faptul că am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile, și nu ușor, afectare care a încetat la o săptămână după ce am scos lubenița din meniu, am început să mă uit în stânga și-n dreapta, să văz dacă-s singurul în situația asta”, a explicat Hădean, pe Facebook.

Bucătarul dezvăluie că un prieten de-ai lui, care are laborator de testare, a descoperit de 30 de ori mai mulți nitrați în pepeni decât e admis legal.

„Nu sunt, asta am aflat. Ba mai mult, un prieten cu mijloace (adică are laborator de testare) mi-a comunicat că-n pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal.

Înțeleg că agricultura-i grea și că anul ăsta a fost unul teribil, dar ani ca ăsta sau mai răi o să mai tot fie, și dacă ne batem joc de ce mâncăm, o să avem în plus și problema asta”, a adăugat Hădean.
Bucătarul a propus și o eventuală soluție pentru această situație.

Spre final, chef Adi Hădean a spus, revoltat, că nu ar lăsa nici măcar un pepene pe piață, care se află în aceste condiții.

„Dacă aș fi statul român, n-aș mai autoriza nici o piață fără propriul laborator de testare, și dacă aș fi piață, n-aș lăsa pe nimeni să vândă otravă. Iubim produsul românesc, mă tot ambalez să promovez ideea de ani buni, da’ parcă nici să ne căcăm pe noi de dragul ideii nu-i amuzant”, a concluzionat Adrian Hădean.

Valorile nutritionale pentru 100 de grame de pepene roșu

  • Calorii pepene rosu: 30;
  • Apă: 91%;
  • Proteine: 0,6 grame;
  • Carbohidrati: 7,6 grame;
  • zahar: 6,2 grame;
  • Fibre: 0,4 grame;
  • Grasime: 0,2 grame

Te-ar putea interesa și: Pepeni din soiuri de top vor putea fi culeşi de oricine îşi doreşte de pe o parcelă din Timişoara