- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cinci metode la care să apelezi dacă ai pus benzină în loc de motorină în rezervorul mașinii

10 Aug, 23:17 • Cornel Ghimeșan
Nu e recomandat sub nicio formă să pui motorină în loc de benzină la mașină sau invers fiindcă automobilul poate fi grav afectat. Totuși, dacă ai făcut asta fără să-ți dai seama există cinci pași simpli pe care îi poți urma pentru a îndrepta greșeala.
Cinci metode la care să apelezi dacă ai pus benzină în loc de motorină în rezervorul mașinii

Cinci metode la care să apelezi dacă ai pus benzină în loc de motorină în rezervorul mașinii. I se poate întâmpla oricui să nu fie atent și să încurce motorina cu benzina sau invers. Dacă te afli în această situație, e important să nu pornești motorul. Apoi, roagă pe cineva de la benzinărie să te ajute cu golirea rezervorului. De asemenea, poți apela la asistența rutieră ca să duci mașina la garaj, iar acolo ei se vor ocupa să golească rezervorul și să schimbe filtrul de combustibil.

Citește și Cum afectează „frauda prietenoasă” comercianții. Sunt din ce în ce mai multe dispute de plată și abuzuri ale consumatorilor

Situația se complică considerabil dacă pornești motorul. Sunt trei metode prin care îți poți da seama cât de mult ar putea fi afectat motorul dacă ai pus combustibil greșit. Primul lucru important de știut e cât combustibil ai pus și cât a funcționat motorul cu motorină în loc de benzină sau invers. Dacă ai o mșaină cu rezervor de 50 de litri, spre exemplu, și ai pus greșit 5 litri de combustibil fără să pornești la drum lung, e posibil să scapi fără mari probleme, dacă sistemul e curățat corespunzător.

Totuși, dacă ai umplut 15 – 20% din rezervor, e posibil ca sistemul de alimentare cu combustibil să se deterioreze rapid.

Iată ce e de făcut ca să-ți salvezi mașina după ce ai pus benzină în loc de motorină

1. Mergi la benzinărie și solicită ajutorul angajaților de acolo. Dacă se pricepe și la mecanică, te poate ajuta chiar el să golești rezervorul.

2. Apelează la un mecanic. Spune-i ce s-a întâmplat și lasă-l să folească rezervorul complet.

3. Golește tot rezervorul de combustibil folosind o pompă de injecție a carburantului din mașină care e activată când contactule pornit. E nevoie să deconectezi furtunul mic ce duce la filtrul de carburant. În acest fel poți elimina combustibilul care a fost pus greșit în rezervor.

4. După ce ai reușit să scapi de combustibilul pus greșit, pune combustibil corect. E bine să umpli cu benzină sau motorină de cea mai bună calitate pentru a remedia problema.

5. Sună pentru asistență rutieră. Dacă motorul nu pornește sau scoate sunete ciudate sau dacă e aprinsă lumina de avertizare pentru verificarea motorului, e clar că e nevoie de intervenție.

Citește și Cele mai atractive oferte pentru investițiile cu risc scăzut ale românilor. Statul și băncile se întrec în dobânzi

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult